فروشگاه شعبه پاسداران 09124946733
مقالات

مناسب سازی سرویس بهداشتی و توالت منزل برای سالمندان

سرویس بهداشتی منازل یک از مهمترین بخش های خانه می باشدکه به دلیل استفاده از مواد سخت و برنده مانند آینه ، شیر الات و کاشی و سرامیک در آن ، از اهمیت ویژه ای در بحث ایمن سازی منازل جهت استفاده سالمندان ، بیماران و معلولین برخوردار می باشد. افتادن و سر خوردن سالمند در سرویس بهداشتی به دلیل وجود این مواد ، باعث اسیب های جدی به سالمندان خواهد شد . در این مقاله به نحوه ایمن سازی و وسایل مرد نیاز جهت مناسب سازی محیط سرویس بهداشتی و توالت منازل پرداخته می شود.

استفاده از دستگیره های کمکی سالمند برای حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط

با استفاده از دستگیره های کمکی سالمند در توالت ، شخص معلول ، بیمار و یا سالمند می تواند با کمک آنها ، به آسانی و با حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط و افتادن بر روی توالت فرنگی و یا صندلی توالت فرنگی بنشیند و پس از اتمام کار از روی توالت فرنگی بلند شود . دستگیره های کمکی سالمند معمولا به دیوار کنار توالت نصب می شوند

با ناتوانی جنسی چه کنم ؟ راهنمای ساده و بی پرده برای آقایان

سوالات رایج آقایان در مورد پروتز الت کلوپلاست

فن آوری های نوین در حوزه سالمندان

با افزایش جمعیت سالمندان در جوامع و مواجه با پدیده سالمندی جامعه ، کشور های توسعه یافته به این نتیجه رسیده اند تا با به کارگیری فن آوری های نوین در حوزه سالمندان شرایط لازم در راستای افزایش استقلال سالمندان و فعال کردن آنها در اجتماع را به وجود آورند.

به چه دلایلی می بایست از سالمند در منزل نگهداری کنیم ؟

هزینه های بالای نگهداری سالمندان در بیمارستان ها و مراکز نگهداری از سالمندان و نقش مخرب روحی که این مراکز در سلامت روحی و روانی شخص سالمند ایفا می کنند بسیاری از خانواده ها را به این نتیجه رسانده که از سالمند خانواده خود در محیط منزل پذیرایی کنند.

چگونه سالمندان بیمار را از رختخواب بیرون آوریم ؟

نگهداری سالمندان در محیط خانه نیازمند آموزش صحیح مراقبت از سالمند درمنزل توسط شخصی که وظیفه نگهداری از سالمند بیمار را بر عهده گرفته است ؛ می باشد . شما با آموزش صحیح این فنون در کنار استفاده از وسایل کمکی و توانبخشی در حوزه نگهداری سالمندان در منزل خواهید توانست محیطی ایمن برای سالمندان و مراقب در محیط خانه فراهم آورید و از فشار ها و آسیب های جسمی و روانی که سلامت شما به عنوان مراقب و همچنین شخص سالمند را مورد تهدید قرار می دهد جلوگیری کنید. همچنین در نظر داشته باشید که نگهداری سالمندان در مراک

نقش فعالیت های مذهبی در دستیابی افراد به سالمندی سالم

با بالارفتن سطح سلامت جامعه و به طبع آن طول عمر بیشتر افراد ، بافت جمعیتی جوامع با افزایش سن رو به رو شده است . با افزایش جمعیت سالمندان ،یکی از مهمترین اهداف در این جوامع، فراهم کردن شرایطی می باشد تا افراد آن جامعه ، به هنگام رسیدن به سن سالمندی از سلامتی لازم برخوردار بوده و در اصطلاح سالمندی فعال ، موفق ، پویا و سالم باشند.

استفاده از تکنولوژی در جهت بهبود کیفیت زندگی سالمندان

استفاده از تکنولوژی در نگهداری و مراقبت از سالمندان در منزل و کنترل و ارزیابی سطح سلامتی آنها می تواند نقش به سزایی ایفا کند . تا بتوان از این افراد در داخل منزل و بدون نیاز به مراکز درمانی و مراقبتی ، نگهداری به عمل آورد . تکنولوژی های روز دنیا بالاخص اینترنت اشیائ می تواند در این زمینه بسیار حائز اهمیت باشد .

مناسب سازی محیط خانه جهت زندگانی ایمن سالمند تنها

بعضی از سالمندان مایلند که مستقل و بدون وابستگی به دیگران زندگی کنند. این تصمیم ، فرد سالمند و مراقب را دچار چالش های جدیدی می نماید . عواملی مانند تغییرات جسمانی ، روحی ، ایمنی محیط زیست ، مسائل پزشکی ، مسلئل اقتصادی و سایر معضلات می توانند این تصمیم زندگی تنها سالمند را تحت تاثیر قرار دهند. این فاکتورها توانایی فرد سالمند را تحت الشعاع قرار می دهد و اطرافیان را دچار سردرگمی می کند وو سوال مهمی را به وجود می آورد که آیا این فرد قادر است به تنهایی با فاکتورهای ذکر شده مقابله کند ؟ از آنجا که تصم

پیشگیری از افتادن سالمندان در منزل

برای پیشگیری از افتادن شخص که می تواند سبب آسیب های غیر قابل جبرانی مانند شکستن لگن خاصره و یا استخوان های دیگر شود، فرد مراقب می بایستی از هر وسیله استفاده کند.ترس از افتادن باعث کاهش تحرک و یا حتی بی تحرکی در فرد می شود. عدم تحرک خود می تواند خطر افتادن را افزایش دهد و هم چنین منجر به مسائل جدی سلامتی ، مانند ترومبوز سیاهرگ های عمقی ( تشکیل لخته خون مخصوصا در پاها ) کاهش عملکرد کلیه ها ، کاهش متابولیسم و بالاخره کاهش کیفیت حیات شود.

نقل و انتقال سالمندان فاقد حرکت

جهت حرکت دادن فرد از بستر و جا به جا کردن او ، مراقب احتیاج به آموزش و قدرت بدنی دارد. بدون آموزش فرد مراقب به اسانی در معرض اسیب عضلات و استخوان کمر قرار دارد. جهت حرکت کردن فرد از بستر و قرار دادن وی بر روی ویلچر ، مراقب به اموزش توسط پرستار حرفه ای نیاز دارد.

مراحل درمان زخم بستر

مراحل درمان زخم بستر

مراحل درمان زخم فشاری عبارتندز :

 

   1 . کم کردن فشار

 

  • اولین قدم در درمان زخم فشاری صرف نظر از اینکه در چه مرحله ای باشد . حذف فشار است که موجب تشکیل زخم شده است.
  • جابه جایی و تغییر وضعیت بیمار به طور مکرر
  • استفاده از سطوح حمایت کننده مثل انواع تشک های مواج

 

 

  2 . خارج کردن بافت آسیب دیده و مرده

 

  • برای اینکه بافت ها بهبود یابند ، باید اول از دست بافت های مرده رها شوند برای این اقدام از روش های گوناگون استفاده می شود که عبارتندز :
  • عمل جراحی و خارج کردن بافت های مرده در محل زخم
  • استفاده از وسایل شستشوی تحت فشار
  • استفاده از مواد شیمیایی مخصوص که مانند آنزیم عمل کرده و بافت های مرده را در خود حل می کند.

 

  3 . تمیز کردن و پانسمان مرتب زخم

  4 . اقدامات تکمیلی

  5 . درمان جراحی

 

درمان با اکسیژن پر فشار :

 

اخیرا سازمان بهداشت جهانی یکی از علت های مهم به وجود آمدن بسیاری از بیماری ها را کمبود اکسیژن اعلام کرده است . اکسیژن خالص خواص درمانی بسیاری دارد. هم اکنون پزشکان به قدرت معجزه گر اکسیژن پی برده اند و بسیاری از بیماران را با روش اکسیژن درمانی معالجه می نمایند این روش درمانی نشاط آور و فرح بخش بوده و کاملا بی خطر و ایمن است. درمان با اکسیژن پر فشار تکنولوژی جدیدی است که بر پایه تجربیات علمی و اصول فیزیکی ثابت شده است  و بنا گردیده است ودر موارد خاصی این درمان اولین و تنها قدم درمانی برای بیمار خواهد بود و در بعضی موارد همراه با درمان های دارویی یا جراحی اعمال می شود. کالج پزشکان هایپر بار امریکا و انجمن پزشکی هایپر بار اکسیژن پر فشار را برای موارد زیر توصیه می نماید. این موارد عبارتندز :

 

  انواع زخم ها

 

  • زخم دیابتی
  • زخم فشاری یا زخم بستر
  • زخم هایی که ترمیم آنها به تاخیر افتاده
  • زخم مقاوم به درمان
  • زخم عروق محیطی

 

  اکسیژن پر فشار چیست ؟

 

اکسیژن پر فشار نوعی روش درمانی علمی پزشکی است که در آن بیمار در یک محفظه بسته در معرض اکسیژن صد در صد خالص در فشاری بالاتر از فشار سطح دریا قرار گرفته و اکسیژن خالص را به طور متناوب استنشاق کند. وقتی فرد در داخل محفظه اکسیژن خالص را با فشار بالا استنشاق می نماید ، اکسیژن از طریق ریه ها به راحتی وارد خون شده و به صورت چشمگیر تعداد  مولکول های اکسیژن محلول در پلاسمای خون را افزایش می دهد. مزایا و منفعت هایی که درمان با اکسیژن پر فشار به دنبال دارد به قرار زیر می باشد :

 

  • افزایش میزان اکسیژن رسانی به بافت های آسیب دیده و بافت هایی که خون رسانی مناسب ندارند.
  • تسریع در بهبودی انواع زخم ها از جمله ضایعات ناشی از جراحی ، زخم های دیابت ، زخم های فشاری و ...
  • درمان عفونت های مقاوم به درمان های رایج
  • افزایش فعالیت کلبول های سفید در مناطق جراحت دیده

 

نکات مهم در خصوص درمان انواع زخم های فشاری بستر

 

  • در درمان زخم ها زمانی موفق هستیم که عامل ایجاد فشار را برطرف ساخته و همزمان با درمان به عوارض ایجاد شده بپردازیم. در درمان موثر زخم ، انتخاب پانسمان مناسب در کنار درمان های متداول از اهمیت ویژه ای برخوردار  است .
  • نقش اکسیژن در فرایند زخم مورد بحث پژوهشگران و درمانگران زخم است. سلولهای اپتلیال برای تقسیم و حرکت نیاز به اکسیژن دارند. و نیز ثابت شده که اکسیژن به التیام زخم کمک می کند. سایر محققین نشان داده اند که افزایش اکسیژن موضعی در ترمیم انواع زخم ها تاثیر مثبت داشته و کاهش آن سبب تاخیر در روند التیام می گردد.
  • بعضی از پانسمان ها مانند گاز و پنبه در زخم ذرات و الیاف ریزی به جا می گذارند که این ذرات به عنوان جسم خارجی محسوب و ممکن است باعث بروز عفونت و یا واکنش بافتی گردند.
  • پانسمان هایی که به زخم می چسبند اغلب در هنگام بر داشتن درد زیادی ایجاد کرده و ممکن است قسمتی از بافت جدید از زخم را جدا کنند.
  • پانسمان باید ترشحات اضافی و مضر ، میکرو ارگنیم ها و سلول های مرده را به خوبی جذب نماید.
  • یک پانسمان ایده آل باید زخم را از تروما ، باکتری ، اشعه فوق بنفش و سایر عوامل آزاردهنده حفظ نماید. خواص و ویژگی های خود را به طور ثابت حفظ نموده ، یعنی در اثر تغییرات دوا و رطوبت خواص پانسمان مخصوص زخم بستر تغییر نکند.
  • اگر بخواهیم زخم بدون عوارض التیام یابد پانسمان استریلی انتخاب و استفاده نمایید.
  • پانسمان درمان زخم بستر باید شکل انعطاف پذیر و قابل انعطاف بوده و برای استفاده در سطح ناهموار بدن شکل مناسب داشته باشد.
  • برخلاف عقیده رایج در خصوص خشک نگه داشتن زخم برای التیام سریعتر ، دکتر وینتر در سال 1962 ثابت نمود که التیام و ترمیم زخم زمانی که از یک پانسمان نگهدارنده مرطوب استفاده می شود بسیار سریعتر از زمانی است که زخم در معرض هوا خشک شود.
  • بعدها صدها بررسی و تحقیق دیگر این نکته را تاکید نمودند و امروز این یک اصل بدیهی در درمان زخم محسوب می شود.
  • محل زخم را تمیز نگه دارید . فقط از یک گاز استریل استفاده کنید. قیل از تمیز کردن زخم بستر ، دست هایتان را بشویید .
  • محل زخم بستر و یا زخم دیابتیک را تمیز نگه دارید. فقط از یک گاز استریل استفاده کنید. قبل از تمیز کردن زخم دست هایتان را بشوئید. به خاطر داشته باشید که غذاهای مغذی بخورید. غذاهای سرشاز از ویتامین ها ، مواد معدنی و پروتئین های تحریک کننده ترمیم
  • برای ممانعت از عفونت باید زخم بستر را تمیز نگه داشت . زخم مرحله یک را می توان مرتب با آب و صابون ملایم شستشو داد.
  • گاهی اوقات زخم فشاری بستر آنچنان شدید شده و گسترش می یابد که منطقه وسیعی از پوست از بین رفته و بافت های زیرین آن مانند استخوان و تاندون ها بدون حفاظ می ماند. در این موارد ممکن است بدن نتواند بافت های جدیدی را بر روی استخوان یا تاندون و به صورت ایگزین پوست بسازد. این نوع زخم ها معمولا نیاز به عمل جراحی دارند.

 

درمان زخم های فشاری بستر

 

با توجه به عواملی که ذکر شد ، واضح است که جهت درمان کامل یک زخم تیمی از پزشکان ، پرستاران ، متخصصین تغذیه و کارشناس توانبخشی و افراد ی که تجربه ای در این زمینه دارند لازم است . هدف اصلی درمان ، تسریع مراحل ترمیم زخم بستر می باشد.

 

درمان زخم بستر دارای 2 مرحله اصلی به شرح زیر است :

 

 1. شناخت و کنترل عوامل ایجاد و تشدید کننده زخم

 2. فراهم نمودن محیط مرطوب و مناسب برای ترمیم در بهبود زخم به وسیله پانسمان مطلوب در زخم های فشاری باید فشار وارده به ناحیه زخم را به هر طریق ممکن کاهش داد.

 

پانسمان زخم بستر

 

برای در نظر گرفتن شرایط یک پانسمان مطلوب باید :

 

  • ترشحات را از زخم فشاری پاک نمود
  • به وسیله پانسمان محیط نمناک در اطراف زخم ایجاد کرد.
  • پانسمان زخم بستر حتما باید استریل باشد.
  • قطعات یا ذرات از پانسمان قبلی روی زخم باقی نماند.
  • تعویض پانسمان در زمان مقرر و مناسب صورت گیرد.
  • از مواد آلرژن استفاده نشود.
  • پانسمان باید به شکلی باشد که در هنگام تحرک به پانسمان ضربه وارد نشود.
  • پانسمان باید شکل انعطاف پذیر داشته و برای استفاده در سطح ناهموار بدن فرم پذیر باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اولین


نظرات کاربران
ارسال نظر