آنچه در مورد ایاب و ذهاب و مسافرت کردن سالمندان و معلولین باید بدانیم

توسط:
به اشتراک گذاری در:

رانندگی افراد سالمند و یا دارای معلولیت

 

پیشنهاد می شود زمانی که فرد توان یاب احساس کرد آمادگی لازم جهت رانندگی کردن را دارا می باشد با مددکار اجنماعی در خصوص مسائل مالی مشورت نماید . در صورتیکه برنامه توانبخشی حرفه ای برای فرد اجرا ی شود لازم است با درمانگر و یا مشاور توانبخشی در خصوص میزان توانایی رانندگی ، آموزش و تجهیزات مورد نیاز ، مشورت نماید . ارزیابی جامعی در مورد فرد در رابطه با مهارت های بینایی و حرکتی ، عملکرد دست ها ، مهارت های جا به جایی ، دانش و علم رانندگی و مدت زمانی که طول می کشد در برابر اتفاقی واکنش نشان دهد ، توسط یک مقام ذی صلاح انجام خواهد شد . پس از آن مدرکی به فرد معلول ارائه خواهد شد که نشان دهنده توانایی و آمادگی وی برای رانندگی است .

 

پشت ماشین نشستن

 

زمانی فرد از لحاظ توانایی پشت ماشین نشستن ارزیابی می شود که از لحاظ پزشکی و ارزیابی های اولیه رانندگی وضعیت مطلوبی داشته باشد . شرط ارزیابی ، داشتن گواهینامه معتبر است . اگر فرد فاقد گواهینامه معتبرباشد باید با مددکاراجتماعی خود تماس بگیرید تا مقدمات رفتن بیمار به کلاس های آموزش رانندگی را فراهم آورد .

 

وسیل نقلیه و مناسب سازی جهت افراد دارای معلولیت و کم توان

 

قبل از اقدام به خرید خودرو باید با مددکار و فیزیوتراپیست یا کاردرمانگر یا تفریح درمانگر در مورد خصوصیات خودروی مناسب سازی شده مشورت نمود . فیزیو تراپیست ، کاردرمانگر و یا تفریح درمانگر اطلاعات لازم در مورد شرکت هایی که فروشنده خودروهای مناسب سازی شده هستند را در اختیار فرد خواهند گذارد . به خاطر داشته باشید همه ماشین ها نمی توانند برای نیازهای ویژه مناسب سازی شوند . اما قبل از هر کاری از توصیه های متخصصین کار آزموده استفاده نمایید .

 

پلاک ویژه معلولین

 

پلاک ویژه معلولین پلاکی است که به فرد معلول و یا جانباز اجازه می دهد در محل های خاص معلولین برای مدت زمانی مشخص ،خودرو خود را پارک نماید . مددکار اجتماعی و یا کار درمانگر می توانند راهنمایی های لازم را به فرد ارائه نمایند.

 

نکات قابل توجه به هنگام سفر با معلولین و سالمندان کم توان

 

  • هر چه سریعتر مقدمات مربوط به ایاب و ذهاب و رزرو اتاق را انجام دهید . به مسئولین هتل و محل اقامت همراه داشتن صندلی چرخدار و دیگر نیازهای خود را اطلاع دهید . همیشه 48 ساعت قبل از عزیمت از انجام شدن همه کارها مطمئن شوید .
  • سعی کنید با تورهایی سفر کنید که سابقه مسافرت با افرادی مانند شما را دارند زیرا آنها می توانند ضمن برنامه ریزی مناسب برای سفر ، در مواقع ضروری به شما کمک کنند .
  • در مسافرت های طولانی با خودرو سعی کنید باک بنزین همیشه بیش از نیمه ، پر باشد .
  • مایحتاجات خود را که برایتان ضروری است درون ساکی قرار داده و در تمامی طول سفر با خود همراه داشته باشید .
  • وسایل ذیل را در ساک سفر داشته باشید :

 

1 . چند عدد چوب لباسی : میله هایی که در کمد هتل ها وجود دارند برای استفاده شما مناسب نیست .

2 . چراغ قوه برای زمانی که چراغ خوابی کنار تخت وجود ندارند و یا برق ها قطع می شوند.

3 . نسخه های دارویی و توصیه های پزشکی در خصوص نیازهای ویژه شما .

 

  • بار سنگین با خود حمل نکنید .
  • به اندازه کافی لباس بردارید از همراه بردن البسه البسه غیر ضروری خودداری کنید .
  • سطوح شیب دار سبک و قابل حملی برای فروش عرضه می شوند ، می توانید از کاردرمانگران برای تهیه آن راهنمایی بگیرید .
  • سعی کنید همیشه 1-2 ساعت قبل از بقیه مسافران به مقصد برسید تا بتوانید براحتی کارها را رفع و رجوع نمایید .
  • دقت کنید تمام چمدان ها و صندلی چرخدارتان برچسب حاوی اسم و مشخصات تان را داشته باشد .
  • اگر در طول سفر امکان حمام گرفتن مهیا نبود حتما قبل از عزیمت آب کافی همراه خود بردارید .
  • همیشه تشکچه های مخصوص صندلی که از وارد آمدن فشار در سفر های طولانی طولانی جلوگیری می کنند را به همراه خود داشته باشید.
  • کسانی که نمی توانند به طور مستقل غذا بخورند و یا به نظافت و بهداشت فردی خود رسیدگی نمایند باید یک مراقب به همراه داشته باشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


سبد خرید
    سفارش شما

    جمع سبد : 0