عوامل موثر بر کاهش میل جنسی و ناتوانی جنسی در سالمندان

توسط:
به اشتراک گذاری در:

عوامل اجتماعی بر کاهش میل جنسی و ناتوانی جنسی سالمندان 

 

نگرش جامعه به کهولت و افزایش سن یکی از عوامل کاهش تمایلات و توانایی جنسی محسوب می گردند . اکثر افراد پیر در سطح جهانی از ابراز تمایلات خود خودداری می کنند . ایشان نگرش احتماعی فوق را قبول کرده و بعد از مدتی سعی در فراموش کردن امیال جنسی خود می نمایند . اکثر جوامع جهانی نسبت به علایق جنسی سالمندانم دید منفی داشته و چنانچه فردی با موهای سفید که همسرش یا فوت کرده و یا طلاق گرفته علاقه به ازدواج از خود نشان دهد ، به طور غیر مستقیم توسط افراد فامیل نزدیک و دور و دوستان از آن منع می گردد و به طور غیر مستقیم به او گفته می شود که بهتر است برای سفر آخرت آماده شود و شروع زندگی جدید را فعلا از سر خود دور کند . اما افراد مسن سالم که توانایی و تمایلات جنسی آنها هنوز باقی مانده است عضوی از جامعه هستند و می بایستی خواسته های آنها توسط دیگران محترم شمرده شود و به او اجازه داده شود که احساسات خود را بدون خجالت و ترس و نگرانی ابراز نماید . چنانچه فرد سالمند ، افکار قالبی برگرفته از جامعه را دربست قبول کند کم کم خود نیز بر این باور می رسد که ناتوان است . طرز تفکر هر کس می تواند زندگی وی را تعریف کند . پس بجز مرگ که واقعیتی مطلق است همه چیز دیگر را باید در بوته منطق و تفکر گذاشت و آنگاه پذیزفت . 

 

اکثر مطالعات علمی بر این نکته تاکید دارند که پیری لزوما با نارسایی های جنسی ممکن است همراه نباشد و هستند کسانی که تا آخرین روزهای زندگی از این موهبت لذت برده و کاهش های موقتی و یا نارسایی ها ، آنها را از انجام وظیفه زناشویی دور نکرده است . البته بیماری های جسمی می توانند باعث نارسایی های جنسی گردند. محققین دریافته اند که اکثر ناتوانایی و بی میلی های واقعی یا نتیجه بیماری و یا داروها می باشند و افزایش سن نقش کوچکتری در ایجاد بی میلی واقعی بازی می کند . وجود بیماری ها باعث تجویز دارو توسط پزشک می گردد و داروها نیز اثر منفی خود را در رفتارهای جنسی گذارده و دایره مریض ،  بیماری و دارو را باعث می گردند . 

 

داروها : کشنده تمایلات و توانایی جنسی در سالمندان 

 

خیلی از داروها یی که برای سالمندان تجویز می گردد می توانند باعث اختلال در رفتارهای جنسی گردند . داروهای ضد فشار خون و ضد افسردگی مهمترین این داروها محسوب می گردند و اغلب سالمندان کاهش تمایلات و توانایی ها را مربوط به داروها ندانسته و تصور می کنند که دلیل این نارسایی ها ، پیری می باشد . در ضمن عوامل دیگر مانند تغذیه نامرتب و رژیم های غذایی غلط ، کشیدن سیگار و سایر مواد مخدر ، بی توجهی به نرمش و ورزش می توانند به اندازه داروها بر نارسایی های جنسی اثر سوئ بگذارند. بعد از مطالعه این مقاله با پزشک خود در مورد مطالب مهمی که از بعد جنسی شما را آزار می دهد صحبت کنید و خجالت نکشید زیرا پزشکان محترم قادر به درک مسائل شما بدون اظهارات شما نیستند . مسائل جنسی در انسان را با تست نمی توان تعیین نمود ، پس مشاوره و مذاکره راجع به آنها پزشک را قادر می سازد که در تجویز داروها احتمالا تعدیل های لازمه را به وجود آورد . 

 

تصور بفرمایید آقای الف ، 69 ساله با فشار خون به مطب پزشک مراجعه می کند ، از آنجایی که آقایان و خانم های پزشک مدت کوتاهی برای هر بیمار دارند و آقای الف راجع به رژیم غذایی و نوع تغذیه و رفتارهای اجتماعی مانند سیگار و غیره به پزشک توضیحی نمی دهد ، پزشک نیز داروی کاهش فشار خون که ایشان را از بیماری قلبی و یا سکته قلبی و مغزی دور نگاه می دارد ، تجویز می نماید . روزی 2 عدد قرص ضد فشار خون تا روز مرگ مصرف کنید تا از سکته و یا بیماری عروقی فوت نکنید ، پزشک برای حفظ جان بیمار داروی لازم را تجویز می نماید . آقای الف از پزشک سوال می کند که آیا مصرف این قرص ها حتما لازم است و پزشک از آقای الف سوال می کند که ، آیا می خواهی سکته کنی ؟ و صحبت تمام می شود و زندگی آقای الف از روز بعد تغییر می کند . پزشک وظیفه خود را وجدانا انجام داده و هیچ گونه ایرادی بر ایشان وارد نیست . 

 

دکتر ادل مان آمار جالبی را ارائه می دهد که لازم به توضیح می باشد . سالمندان 65 سال به بالا با افزایش خفیف فشار خون ( 15% ) ، احتمال ابتلا به سکته در ده سال آینده دارند . داروهای کنترل کننده فشارخون بر اساس گزارشات کمپانی های داروسازی فقط 20% احتمال ابتلا به سکته را کاهش می دهند ( در صثورتی که بیمار به طور مرتب قرص های کنترل فشار خون را مصرف کند ) . محاسبات و تجزیه و تحلیل این دو احتمال به ما ثابت می کند که آقای الف اگر مرتب تا آخر عمر داروی کنترل فشار خون خود را مصرف کند فقط 3 درصد احتمال ابتلا به سکته را در خود کاهش داده است . دکتر ادل مان با مراجعه به آمارهای سازمان ملی آمار و زمینه یابی سلامت ، ابراز می دارد که اثار جانبی مصرف قرص کنترل فشارخون می تواند توانایی جنسی را تا 70 درصد کاهش دهد و 45 درصد سبب صدمه کبد شود . این آثار جانبی هنگام تجویز دارو و مد نظر قرار نمی گیرد زیرا که جان اتسان مهمتر از کیفیت زندگی است . حفظ جان بیمار و مبادله آن با توانایی جنسی و صدمه کبدی استاندارد عملکرد پزشکان در سرار دنیا می باشد . آیا راه های دیگری برای کاهش فشارخون وجود ندارد ؟ آقای الف 69 ساله حدود 10 کیلو اضافه وزن دارد . اگر ایشان وزن خود را به وسیله رژیم مناسب و ورزش و نرمش کاهش دهند آیا این کاهش وزن می تواند فشار خون ایشان را کاهش دهد ؟ مطالعات بیشماری جواب این سوال را مثبت می دهند . کاهش وزن در افراد سالمند می تواند باعث فشار خون آنها شود .مخصوصا که اضافه وزن در سنین بالا شامل عضلات نیست و اکثرا چربی جمع شده در اطراف معده از داخل و خارج است که تنفس و راه رفتن را مشکل می کند . 

 

پزشک مورد نظر به آقای الف پیشنهاد می دهد که از رژیم غذایی و ورزشی پیروی کند ولی مطمئن است و احتمال می دهد که آقای الف 69 ساله ترجیح می دهد قرص فشارخون بخورد ولی همان غذاها را به همان صورت قدیم تناول کند و احتمالا برای یک هفته یا بیشتر دوباره تغذیه خود را به همان صورت گذشته انجام دهد . آقای الف همان دارو را حاضر است مصرف کند ولی اقدام دیگری در جهت کاهش وزن نکند. آقای الف می داند از زمانی که قرص فشار خون مصرف می کند از تمایلات و توانایی های جنسی کمتری برخوردار است ولی آیا حاضر است برای 3 درصد کاهش احتمال سکته از رضایت جنسی بگذرد ؟ اهمیت فعالیت جنسی می تواند در تصمیمات آقای الف موثر باشد . با خواندن مطالب ذکر شده آقای الف می داند که کاهش تمایلات و ناتوانی جنسی به سن مرتبط است ولی آثار جانبی قرص فشارخون در این مورد بیشتر است و آقای الف می تواند با ورزش ( پیاده روی ) و رژیم غذایی قرص مصرف نکند و قدرت جنسی خود را دوباره به دست آورد . 

آقای الف یک نمونه از میلیون ها سالمند است . در امریکا 70 درصد سالمندان قرص کنترل فشارخون مصرف می کنند. و ایرانی ها نیز هر کدام یک کیسه  دارو دارند که یکی از آنها قرص کنترل فشار خون است . زمانی که آقای الف احساس کاهش تمایلات جنسی می کند و یا به دلایل دیگر و دردهای غیر نترقبه احساس می کند احتیاج به قرص های ضد افسردگی دارد ، به پزشک مراجعه می کند و حتی اسامی قرص های ضد افسردگی را هم بخوبی می داند و تقاضای قرص ضد افسردگی می کند که این قرص ها آثار جانبی بسیار مخرب برای تمایلات و توانایی های جنسی دارند. 30 درصد سالمندان آمریکایی قرص های ضد افسردگی مصرف می کنند. و احتمالا گروه هایی از سالمندان ایرانی نیز از این قرص ها استفاده می کنند. قرص های ضد التهاب مفاصل که از خانواده کورتن باشند می تواند به طور موقت باعث ناتوانی جنسی گردد. قرص های ضد درد باعث کاهش حساسیت پوستی شده و لذت تماس جسمی را کم می کند و می تواند نعوظ را کاهش دهد . قرص های ضد زخم معده مانند سایمتیدین نشان داده شده که می تواند سبب ناتوانی جنسی گردد . 

 

 

 

 


سبد خرید
    سفارش شما

    جمع سبد : 0