فروشگاه شعبه پاسداران 09124946733
مقالات

مناسب سازی سرویس بهداشتی و توالت منزل برای سالمندان

سرویس بهداشتی منازل یک از مهمترین بخش های خانه می باشدکه به دلیل استفاده از مواد سخت و برنده مانند آینه ، شیر الات و کاشی و سرامیک در آن ، از اهمیت ویژه ای در بحث ایمن سازی منازل جهت استفاده سالمندان ، بیماران و معلولین برخوردار می باشد. افتادن و سر خوردن سالمند در سرویس بهداشتی به دلیل وجود این مواد ، باعث اسیب های جدی به سالمندان خواهد شد . در این مقاله به نحوه ایمن سازی و وسایل مرد نیاز جهت مناسب سازی محیط سرویس بهداشتی و توالت منازل پرداخته می شود.

استفاده از دستگیره های کمکی سالمند برای حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط

با استفاده از دستگیره های کمکی سالمند در توالت ، شخص معلول ، بیمار و یا سالمند می تواند با کمک آنها ، به آسانی و با حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط و افتادن بر روی توالت فرنگی و یا صندلی توالت فرنگی بنشیند و پس از اتمام کار از روی توالت فرنگی بلند شود . دستگیره های کمکی سالمند معمولا به دیوار کنار توالت نصب می شوند

با ناتوانی جنسی چه کنم ؟ راهنمای ساده و بی پرده برای آقایان

سوالات رایج آقایان در مورد پروتز الت کلوپلاست

فن آوری های نوین در حوزه سالمندان

با افزایش جمعیت سالمندان در جوامع و مواجه با پدیده سالمندی جامعه ، کشور های توسعه یافته به این نتیجه رسیده اند تا با به کارگیری فن آوری های نوین در حوزه سالمندان شرایط لازم در راستای افزایش استقلال سالمندان و فعال کردن آنها در اجتماع را به وجود آورند.

به چه دلایلی می بایست از سالمند در منزل نگهداری کنیم ؟

هزینه های بالای نگهداری سالمندان در بیمارستان ها و مراکز نگهداری از سالمندان و نقش مخرب روحی که این مراکز در سلامت روحی و روانی شخص سالمند ایفا می کنند بسیاری از خانواده ها را به این نتیجه رسانده که از سالمند خانواده خود در محیط منزل پذیرایی کنند.

چگونه سالمندان بیمار را از رختخواب بیرون آوریم ؟

نگهداری سالمندان در محیط خانه نیازمند آموزش صحیح مراقبت از سالمند درمنزل توسط شخصی که وظیفه نگهداری از سالمند بیمار را بر عهده گرفته است ؛ می باشد . شما با آموزش صحیح این فنون در کنار استفاده از وسایل کمکی و توانبخشی در حوزه نگهداری سالمندان در منزل خواهید توانست محیطی ایمن برای سالمندان و مراقب در محیط خانه فراهم آورید و از فشار ها و آسیب های جسمی و روانی که سلامت شما به عنوان مراقب و همچنین شخص سالمند را مورد تهدید قرار می دهد جلوگیری کنید. همچنین در نظر داشته باشید که نگهداری سالمندان در مراک

نقش فعالیت های مذهبی در دستیابی افراد به سالمندی سالم

با بالارفتن سطح سلامت جامعه و به طبع آن طول عمر بیشتر افراد ، بافت جمعیتی جوامع با افزایش سن رو به رو شده است . با افزایش جمعیت سالمندان ،یکی از مهمترین اهداف در این جوامع، فراهم کردن شرایطی می باشد تا افراد آن جامعه ، به هنگام رسیدن به سن سالمندی از سلامتی لازم برخوردار بوده و در اصطلاح سالمندی فعال ، موفق ، پویا و سالم باشند.

استفاده از تکنولوژی در جهت بهبود کیفیت زندگی سالمندان

استفاده از تکنولوژی در نگهداری و مراقبت از سالمندان در منزل و کنترل و ارزیابی سطح سلامتی آنها می تواند نقش به سزایی ایفا کند . تا بتوان از این افراد در داخل منزل و بدون نیاز به مراکز درمانی و مراقبتی ، نگهداری به عمل آورد . تکنولوژی های روز دنیا بالاخص اینترنت اشیائ می تواند در این زمینه بسیار حائز اهمیت باشد .

مناسب سازی محیط خانه جهت زندگانی ایمن سالمند تنها

بعضی از سالمندان مایلند که مستقل و بدون وابستگی به دیگران زندگی کنند. این تصمیم ، فرد سالمند و مراقب را دچار چالش های جدیدی می نماید . عواملی مانند تغییرات جسمانی ، روحی ، ایمنی محیط زیست ، مسائل پزشکی ، مسلئل اقتصادی و سایر معضلات می توانند این تصمیم زندگی تنها سالمند را تحت تاثیر قرار دهند. این فاکتورها توانایی فرد سالمند را تحت الشعاع قرار می دهد و اطرافیان را دچار سردرگمی می کند وو سوال مهمی را به وجود می آورد که آیا این فرد قادر است به تنهایی با فاکتورهای ذکر شده مقابله کند ؟ از آنجا که تصم

پیشگیری از افتادن سالمندان در منزل

برای پیشگیری از افتادن شخص که می تواند سبب آسیب های غیر قابل جبرانی مانند شکستن لگن خاصره و یا استخوان های دیگر شود، فرد مراقب می بایستی از هر وسیله استفاده کند.ترس از افتادن باعث کاهش تحرک و یا حتی بی تحرکی در فرد می شود. عدم تحرک خود می تواند خطر افتادن را افزایش دهد و هم چنین منجر به مسائل جدی سلامتی ، مانند ترومبوز سیاهرگ های عمقی ( تشکیل لخته خون مخصوصا در پاها ) کاهش عملکرد کلیه ها ، کاهش متابولیسم و بالاخره کاهش کیفیت حیات شود.

نقل و انتقال سالمندان فاقد حرکت

جهت حرکت دادن فرد از بستر و جا به جا کردن او ، مراقب احتیاج به آموزش و قدرت بدنی دارد. بدون آموزش فرد مراقب به اسانی در معرض اسیب عضلات و استخوان کمر قرار دارد. جهت حرکت کردن فرد از بستر و قرار دادن وی بر روی ویلچر ، مراقب به اموزش توسط پرستار حرفه ای نیاز دارد.

آیا خانه پدری شما برای زندگی مستقل والدین شما مناسب است ؟

آیا خانه پدری شما برای زندگی مستقل والدین شما مناسب است ؟

هیچ کجای دنیا مانند خانه خود آدم نیست . این جمله ای است که سالیان سال است که دهان به دهان از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود و همگان بر درستی این مطلب صحه می گذارند. دلیل این مطلب آن است که ما در خانه خود احساس مالکیت ، استقلال ، آرامش و آسایش می کنیم . ما آزادیم تا در چهار دیواری اختیاری خانه خود هر کار که دوست داشته باشیم انجام دهیم بدون آنکه بخواهیم به دیگری جواب پس دهیم و یا اینکه از کرده خود پشیمان شویم . ولی آیا محیط خانه برای زندگی ما در تمام طول عمر مناسب است . آیا والدین سالخورده شما در خانه خود از تمامی شرایط لازم برای داشتن یک زندگی ایمن و راحت برخوردار می باشند؟

 

شاید شما هم والدین سالخورده دارید که در خانه خود به تنهایی زندگی می کنند . در زمان هایی به این فکر می کنید که آیا امکانات موجود در خانه ، شرایط لازم  برای زندگی ایمن و راحت برای پدر و مادر سالمند من را فراهم می کند. آیا بهتر نبود که من در کنار پدر و مادر خود زندگی می کردم و در مواقع لزوم برای انجام دادن کارهای شخصی به والدین خود کمک می کردم . ولی زندگی در کنار پدران و مادران سالمند برای فرزندان به دلیل اشتغال به مسائل فراوان زندگی روزمره امکان پذیر نیست . شما یا باید به صورت پیوسته در کنار پدر و مادر خود باشید و یا اینکه قید تمام کارهای شخصی ، خانوادگی و شغلی خود را بزنید . شاید به این فکر کرده اید که بهتر است پدر و مادر خود را به یک موسسه نگهداری از سالمندان بسپارم تا هم خیال خودم را راحت کنم و هم اینکه آنها دیگر تنها نیستند و همیشه پرستارانی هستند که از والدین شما نگهداری کنند. 

 

ولی داستان برای پدر و مادر شما متفاوت است . آنها دوست دارند در خانه خود و به صورت مستقل از شما زندگی کنند . خانه شخصی برای شخص سالمند تداعی کننده احساس ادامه استقلال و امنیت می باشد . شخص سالمند در خانه خود راحت است ، احساس آسایش و آرامش دارد . شخص سالمند می داند که کدام وسیله در کجای خانه قرار دارد . به نحوه استفاده از وسایل خانه خود آشناست . والدین سالخورده شما در خانه خود ، خود را سربار و زیادی تصور نمی کنند . ولی با تمام این تفاسیر ، شما به عنوان یک فرزند دلسوز ، نگران تنهایی و استقلال پدرو مادر پیر خود هستید . شما نگران خطراتی هستید که می تواند سلامت و زندگی والدین سالخورده شما را تهدید و به خطر اندازد . 

 

ما در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد تا با ایمن سازی و مناسب سازی محیط خانه برای پدر و مادر سالمند خود ، شرایطی را به وجود آورید تا آنها به راحتی در محیط خانه خود یک زندگی سالم و ایمن را تجربه کنند و شما هم از هر نظر خیالتان ار آسایش آنها آسوده باشد .در این مقاله به شما آموزش خواهیمک تا تا وضعیت زندگی والدین خود را ارزیابی کنید و به آنها کمک کنید تا یک زندگی سالم و ایمن را در خانه خود تجربه کنند. 

 

10 نکته در مورد ایمنی در خانه برای سالمندان 

 

1. خطرات سقوط را بر طرف کنید 

 

فرش ها یکی از خطرناک ترین وسایل خانه در هنگام راه رفتن سالمندان می باشد . هر لحظه احتمال آن می رود که پای سالمند و یا پایه عصا و یا واکر شخص سالمند به لبه فرش گیر کرده و منجر به زمین خوردن شخص سالمند شود. کفش هایی که شخص سالمند از انها استفاده می کند در صورتی که نسبت به اندازه سایز پایش بزرگتر باشد نیز می تواندهمین خطر سقوط را به دنبال داشته باشد . همچنین باید دقت کنید که شلواری که پدر و مادر شما استفاده می کنند بیش از حد بلند نباشد ودر هنگام راه رفتنف  زیر پای آنها گیر نکند. 

                                

2. محیط خانه را باز تر کنید  

 

اگر پدر و یا مادر شما از واکر و یا صندلی چرخدار استفاده می کنند به محیطی بازتر جهت حرکت آسانتر با قدرت مانور بیشتر نیاز خواهند داشت . مبلمان های قدیمی که مانع از تردد آسان شخص سالمند در منزل می شود را از داخل منزل جمع کرده ، فروخته و یا اهدا کنید . فرش های اضافی را جمع کنید . اگر سیم های برق ، سیم آنتن و یا تلفن ازکف اتاق رد شده است نسبت به جمع آوری آنها اقدام کنید . حدالمقدور درب های ورودی اتاق خواب ، توالت و حمام را جهت عبور آسانتر ویلچر و یا واکر فراختر کنید . 

 

3. شماره تلفن های ضروری و مفید را در دسترس شخص سالمند نگه دارید 

 

اگر پدر یا مادر شما تلفن همراه دارد ، هر چند یک بار از ایشان تست بگیرید که آیا می توانند از تلفن همراه خود به راحتی استفاده کرده و تماس برقرار کنند . تلفن همراه شخص سالمند هر چه ساده تر باشد و پیچیدگی زیادی نداشته باشد برای والدین شما مناسب تر خواهد بود . تلفن همراه باید دارای صفحه کلید بزرگ تر و صفحه نمایش بزرگتر و واضح تر باشد . بهتر است شماره تلفن های مفید و اضطراری را درداخل تلفن شخص سالمند ذخیره کنید . همچنین برای راحتی ایشان یک لیست تلفن های ضروری را با خط درشت در دفترچه تلفن ایشان یادداشت کرده و در دسترس آنها قرار دهید . حتما شماره تماس های زیر در تلفن و دفترچه تلفن ذکر شود . 

 

  • تماس های اضطراری مانند پلیس ، اورژانس و آتش نشانی 
  • تلفن اعضای خانواده و دوستان نزدیک 
  • تلفن دکتر خصوصی شخص سالمند و یا مرکز حرفه ای مراقبتی ایشان 

 

4. خانه شخص سالمند را در برابر آتش سوزی محافظت کنید 

 

یکی از موارد ایمن سازی خانه برای سالمندان ، از بین بردن خطرآتش سوزی در محیط داخل خانه می باشد . از هشدار دهنده وجود دود و منواکسید کربن در داخل خانه استفاده کنید و هر از چند گاهی بابت اطمینان از سالم بودن سنسور ها ، آنها را بررسی کنید . شمع ها یی از عوامل آتش زا در خانه هایی می باشند که سالمندان زندگی می کنند . همچنین تا آنجا که امکان دارد از بخاری در خانه سالمند استفاده نشود. اگر در منزل از بخاری استفاده می شود ، بخاری را دور از پرده ، ملافه ومبلمان قرار دهید . به والدین سالمند خود متذکر شوید که بخاری را قبل از رفتن به رختخواب و یا خارج شدن از خانه خاموش کند . 

 

5. یک حمام ایمن مهیا کنید 

 

حمام می تواند خطرناک ترین اتاق خانه برای سالمندان باشد . لیز خوردن و افتادن سالمندان که منجر به آسیب های جدی برای شخص می شود بیشتر در حمام اتفاق می افتد. برای اطمینان ازامنیت والدین سالمند خود موارد ذیل را در ایمن سازی حمام برای سالمندان رعایت کنید : 

 

  • استفاده از دستگیره های کمکی در کنار دوش حمام و توالت فرنگی 
  • تنظیم درجه ترموستات به اندازه ای که از سوختگی احتمالی جلوگیری شود .
  • از کفپوش های لاستیکی ضد لغزش در کف حمام ، کابین دوش و وان استفاده کنید .
  • از صندلی حمام استفاده کنید .
  • اگر توالت فرنگی در حمام واقع شده است با استفاده از افزایش دهنده های ارتفاع توالت فرنگی ، سطح نشیمن توالت را برای استفاده آسان تر شخص سالمند بالاتر بیاورید .
  • اگر شخص سالمند علائم آلزایمر ، دمانس و زوال عقل را دارا می باشد ، از اینه در حمام استفاده نکنید . دیدن یک شخص غریبه که در آینه به شما زل زده است می تواند برای ایشان وحشتناک باشد . 
  • در مسیر حمام و سرویس بهداشتی و داخل حمام و سرویس بهداشتی از چراغ های شب خواب استفاده کنید تا در هنگام شب شخص سالمند با مشکل مواجه نشده و به راحتی مسیر سرویس بهداشتی را پیدا کند . 

 

6. اتاق خواب را ارزیابی کنید 

 

شاید کسی باورش نشود که یک شخص سالمند در اتاق خوابش اسیب ببیند . ولی یکی از خطراتی که سالمندان را تهدید می کند خطر افتادن و سقوط از روی تخت خواب در هنگام خواب می باشد . از طرف دیگر بسیاری از سالمندان در هنگام پایین آمدن و یا رفتن بر روی تخت خواب به دلیل عدم تعادل کافی ، فشار زیادی را متحمل می شوند . برای جلوگیری از افتادن از روی تخت ، حفاظ کنار تخت سالمند توصیه می شود . همچنین شما می توانید از دستگیره های کنار تخت خواب استفاده کنید تا سالمندان هنگام استفاده از تخت خواب ، با تکیه براین دستگیره ها ، راحت تر بر روی تخت رفته و یا از تخت خواب پایین بیایند .استفاده از چراغ شب خواب از دیگر مواردی استن که باید مورد دقت واقع شود . 

7. روشنایی و چراغ های خانه را ارزیابی کنید . 

 

با بالارفتن سن ، دید چشمان کم سو شده و مانند گذشته کار نمی کنند. همچنین افراد سالخورده از ورود به مکان های تاریک اجتناب می کنند. لامپ های سوخته خانه را تعویض کنید . وسایل نوری جدید ، حدالمقدور سنسور دار را در محیط خانه نصب کنید . با ایستادن در گوشه گوشه خانه ، روشنایی محیط را چک کنید . اگر به نظرتان جایی از خانه تاریک یا کم نور است با چراغ های بیشتر ، نور کافی را فراهم آورید. 

 

8. از آشپزخانه  شخص سالمند بازدید کنید .

 

آشپزخانه قلب خانه است . به همین دلیل می بایست وقت بیشتری برای ایمن سازی این اتاق از خانه اختصاص دهید . وسایل اشپزخانه را از قفسه ها خارج کنید . از نظر سالم بودن مورد سنجش قرار دهید . والدین شما از کدام از این وسایل استفاده می کنند . آنها را قفسه های پایینی قرار دهید تا دسترسی به آنها آسان تر باشد . وسایلی که مدت ها ست از آنها استفاده نشده را از آشپزخانه خارج کنید تا فضای کافی برای والدین برای مانور بیشتر در آشپزخانه فراهم اید . والدین سالخورده به دلیل وابستگی که شاید به برخی ازاین وسایل داشته باشند شاید در برابر شما واکنش نشان دهند . شما می توانید این وسایل را در قفسه های بالایی قرار داده یا والدین سالمند خود را توجیه کنید .برای دسترسی آسانتر پدر و مادر می توانید از پله های متحرک در آشپزخانه استفاده کنید . البته اکگر والدین شما توانایی و دقت لازم برای استفاده از این پله ها را دارند . استفاده از دستگیره های ریچر نیز جهت برداشتن اشیا از داخل قفسه های بلند تر توصیه می شود. 

از برچسب های رنگ قرمز و آبی برای مشخص شدن شیر اب سرد از گرم استفاده کنید . در صورت امکان می توانید شیرالات چرخشی آشپزخانه را با شیرالات اهرمی جایگزین کنید . باز و بسته کردن شیرالات اهرمی برای سالمندان آسان تر خواهد بود. درب یخچال را باز کنید و آن را تمیز کرده . مواد غذایی داخل آن را چک کنید . مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته را دور بریزید و با مواد غذایی سالم جایگزین کنید . دقت کنید که شخص سالمند نسبت به یک شخص جوان و یا میان سال غذای کمتری می خورد . ممکن است شخص سالمند بین وعده های غذایی دچار دل ضعفه شود . شما می توانید میوه و آجیل به عنوان میان وعده استفاده کرده و در دسترس سالمندان قرار دهید . 

 

9. پله های خانه را ارزیابی کنید.

 

شاید خانه پدری شما خانه ای زیبا و پر از خاطرات کودکی باشد . ولی آسانسور و بالابر نداشته باشد . والدین شما هر بار که می خواهند از پله ها بالا و پایین بروند با مشکل مواجه خواهند شد . در صورت امکان بالابر مناسب نصب کنید . همچنین با نصب دستگیره در کنار راه پله ها می توانید به والدین سالخوده خود در هنگام استفاده از پله ها کمک کنید . نرده ها ی راه پله را چک کنید . به آنها آویزان شده و سعی کنید نرده ها را جلو و عقب کنید . اگر توانستید نرده ها را تکان دهید وقت آن شده که پیچ و مهره ای آن را محکم کنید . اگر با محکم کردن پیچ ها مشکل بر طرف نشد ، می بایست با نرده های جدید و محکم جایگزین شوند. پله ها را از هم متمکایز کنید . شاید یک شخص سالمند نتواند یک پله را با پله بعدی آن تمیز دهد . شما می توانید از کف پوش های روپله ای رنگی ، این قدرت تشخیص را برای والدین خود فراهم اورید . روپله های های لاستیکی  رنگی ، باعث خواهد شد که شخص سالمند پله ها را بهتر تشخیص داده و همچنین ازلیز خحوردن سالمندان جلوگیری می کند . 

 

درب ورودی خانه را ارزیابی کنید . 

 

به والدین سالمند خود تذکر دهید که درب را بر روی افراد غریبه و نا آشنا باز نکنند . بهتراست علاوه بر درب اصلی ساختمان از یک درب ورودی محکم و ایمن دیگر در داخل ساختمان استفاده شود . 

 


نظرات کاربران
ارسال نظر