فروشگاه شعبه پاسداران 09124946733
مقالات

مناسب سازی سرویس بهداشتی و توالت منزل برای سالمندان

سرویس بهداشتی منازل یک از مهمترین بخش های خانه می باشدکه به دلیل استفاده از مواد سخت و برنده مانند آینه ، شیر الات و کاشی و سرامیک در آن ، از اهمیت ویژه ای در بحث ایمن سازی منازل جهت استفاده سالمندان ، بیماران و معلولین برخوردار می باشد. افتادن و سر خوردن سالمند در سرویس بهداشتی به دلیل وجود این مواد ، باعث اسیب های جدی به سالمندان خواهد شد . در این مقاله به نحوه ایمن سازی و وسایل مرد نیاز جهت مناسب سازی محیط سرویس بهداشتی و توالت منازل پرداخته می شود.

استفاده از دستگیره های کمکی سالمند برای حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط

با استفاده از دستگیره های کمکی سالمند در توالت ، شخص معلول ، بیمار و یا سالمند می تواند با کمک آنها ، به آسانی و با حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط و افتادن بر روی توالت فرنگی و یا صندلی توالت فرنگی بنشیند و پس از اتمام کار از روی توالت فرنگی بلند شود . دستگیره های کمکی سالمند معمولا به دیوار کنار توالت نصب می شوند

با ناتوانی جنسی چه کنم ؟ راهنمای ساده و بی پرده برای آقایان

سوالات رایج آقایان در مورد پروتز الت کلوپلاست

فن آوری های نوین در حوزه سالمندان

با افزایش جمعیت سالمندان در جوامع و مواجه با پدیده سالمندی جامعه ، کشور های توسعه یافته به این نتیجه رسیده اند تا با به کارگیری فن آوری های نوین در حوزه سالمندان شرایط لازم در راستای افزایش استقلال سالمندان و فعال کردن آنها در اجتماع را به وجود آورند.

به چه دلایلی می بایست از سالمند در منزل نگهداری کنیم ؟

هزینه های بالای نگهداری سالمندان در بیمارستان ها و مراکز نگهداری از سالمندان و نقش مخرب روحی که این مراکز در سلامت روحی و روانی شخص سالمند ایفا می کنند بسیاری از خانواده ها را به این نتیجه رسانده که از سالمند خانواده خود در محیط منزل پذیرایی کنند.

چگونه سالمندان بیمار را از رختخواب بیرون آوریم ؟

نگهداری سالمندان در محیط خانه نیازمند آموزش صحیح مراقبت از سالمند درمنزل توسط شخصی که وظیفه نگهداری از سالمند بیمار را بر عهده گرفته است ؛ می باشد . شما با آموزش صحیح این فنون در کنار استفاده از وسایل کمکی و توانبخشی در حوزه نگهداری سالمندان در منزل خواهید توانست محیطی ایمن برای سالمندان و مراقب در محیط خانه فراهم آورید و از فشار ها و آسیب های جسمی و روانی که سلامت شما به عنوان مراقب و همچنین شخص سالمند را مورد تهدید قرار می دهد جلوگیری کنید. همچنین در نظر داشته باشید که نگهداری سالمندان در مراک

نقش فعالیت های مذهبی در دستیابی افراد به سالمندی سالم

با بالارفتن سطح سلامت جامعه و به طبع آن طول عمر بیشتر افراد ، بافت جمعیتی جوامع با افزایش سن رو به رو شده است . با افزایش جمعیت سالمندان ،یکی از مهمترین اهداف در این جوامع، فراهم کردن شرایطی می باشد تا افراد آن جامعه ، به هنگام رسیدن به سن سالمندی از سلامتی لازم برخوردار بوده و در اصطلاح سالمندی فعال ، موفق ، پویا و سالم باشند.

استفاده از تکنولوژی در جهت بهبود کیفیت زندگی سالمندان

استفاده از تکنولوژی در نگهداری و مراقبت از سالمندان در منزل و کنترل و ارزیابی سطح سلامتی آنها می تواند نقش به سزایی ایفا کند . تا بتوان از این افراد در داخل منزل و بدون نیاز به مراکز درمانی و مراقبتی ، نگهداری به عمل آورد . تکنولوژی های روز دنیا بالاخص اینترنت اشیائ می تواند در این زمینه بسیار حائز اهمیت باشد .

مناسب سازی محیط خانه جهت زندگانی ایمن سالمند تنها

بعضی از سالمندان مایلند که مستقل و بدون وابستگی به دیگران زندگی کنند. این تصمیم ، فرد سالمند و مراقب را دچار چالش های جدیدی می نماید . عواملی مانند تغییرات جسمانی ، روحی ، ایمنی محیط زیست ، مسائل پزشکی ، مسلئل اقتصادی و سایر معضلات می توانند این تصمیم زندگی تنها سالمند را تحت تاثیر قرار دهند. این فاکتورها توانایی فرد سالمند را تحت الشعاع قرار می دهد و اطرافیان را دچار سردرگمی می کند وو سوال مهمی را به وجود می آورد که آیا این فرد قادر است به تنهایی با فاکتورهای ذکر شده مقابله کند ؟ از آنجا که تصم

پیشگیری از افتادن سالمندان در منزل

برای پیشگیری از افتادن شخص که می تواند سبب آسیب های غیر قابل جبرانی مانند شکستن لگن خاصره و یا استخوان های دیگر شود، فرد مراقب می بایستی از هر وسیله استفاده کند.ترس از افتادن باعث کاهش تحرک و یا حتی بی تحرکی در فرد می شود. عدم تحرک خود می تواند خطر افتادن را افزایش دهد و هم چنین منجر به مسائل جدی سلامتی ، مانند ترومبوز سیاهرگ های عمقی ( تشکیل لخته خون مخصوصا در پاها ) کاهش عملکرد کلیه ها ، کاهش متابولیسم و بالاخره کاهش کیفیت حیات شود.

نقل و انتقال سالمندان فاقد حرکت

جهت حرکت دادن فرد از بستر و جا به جا کردن او ، مراقب احتیاج به آموزش و قدرت بدنی دارد. بدون آموزش فرد مراقب به اسانی در معرض اسیب عضلات و استخوان کمر قرار دارد. جهت حرکت کردن فرد از بستر و قرار دادن وی بر روی ویلچر ، مراقب به اموزش توسط پرستار حرفه ای نیاز دارد.

از بین بردن فشار در جهت جلوگیری از ایجاد زخم بستر

از بین بردن فشار در جهت جلوگیری از ایجاد زخم بستر
  • از طرف دیگر تداوم نشستن بر روی منطقه آسیب دیده می تواند منجر به رشد سریع زخم و گسترش آن شود . کاهش فشار در منطقه آسیب دیده باعث می شود جریان خون موقتا به آن منطقه بر گردد و در نتیجه سلول ها به اکسیژن و مواد مغذی دسترسی یافته و مواد زائد را دفع کنند. لذا این مسئله منجر به بقا و سلامتی سلول ها می گردد. راه های مختلفی جهت کاهش فشار و یا حذف فشار وارده بر عضلات زیرین در حالت نشسته وجود دارد. چنانچه فرد توانایی حرکت دادن اندام های فوقانی بدن را داشته باشد، می تواند با اجرای مانور های حرکتی به کاهش فشارهای وارده کمک کند . در صورتیکه فرد قادر به ایستادن باشد ، راه بسیار مناسبی را برای کاهش فشارها انتخاب کرده است. گذراندن اوقاتی از میانه روز در تخت خواب در صورتیکه تغییر وضعیت رعایت شود ، می تواند یک روش مفید جهت حذف فشار در برخی از افراد باشد. همچنین استفاده از تشک مواج و تشکچه های مخصوص ویلچر می تواند یکی دیگر از عوامل تقلیل و حذف فشار باشند. لذا توجه داشته باشید که با توجه به شرایط جسمی و وزن خود نسبت به انتخاب آنها اقدام فرمائید. 

 

چگونه می توان فشار را از بین برد تا زخم بستر ایجاد نشود ؟ 

 

هنگامی که شخص سالمند و یا بیمار در یک وضعیت به حد کافی و طولانی بنشیند یا بخوابد علائم و نشانه های آسیب پوستی ناشی از فشار طولانی مدت ایجاد و بروز می نماید. همچنین این علائم می تواند با هر نوع از لخته یا اشیائ  سخت که فشار بر روی پوست می آورند ایجاد شود. معمولا آسیب پوست ناشی از فشار در بالای برجستگی های استخوانی و دیگر برجستگی خای شروع می شود . مثل هر جایی از بدن که استخوان با سطح محصور شده است. لذا این نواحی که با بستر بیشتر تماس دارند و نیز نواحی روی قسمت های استخوانی و غضروفی بدن مانند استخوان خاجی - آرنج - زانو - قوزک پا - کتف و طرفین ران  مستعد زخم های فشاری بستر می باشند. برای از بین بردن این فشارها و جلوگیری از ایجاد بستر یا فشاری لازم است به موارد زیر در ارتباط به حالت های نشستن و خوابیدن ، نکات زیر را رعایت و انجام دهیم . 

 

الف - وضعیت خوابیدن به شکم  

 

بیمار می تواند بدون خطر برای مدت 8 ساعت با استفاده از بالش های حجیم ، سفت و تشک کوچک به دمر بخوابد. 

 

  • سر : بالش کوچک زیر سر را حمایت کند . اندازه بالش به راحتی شخص بستگی دارد. پوشش بیمار از جنسی نباشد که پوست را تحریک کند. 
  • ران ها : بالشتک در بالای زانوها قرار دهید تا از قرمز شدن پوست پیشگیری کند. 
  • ساق پا : زیر ساق پا بالشتک قرار دهید که پاها را بحد کافی بلند کند و از فشار بر روی پنجه پا جلوگیری شود. همچنین به جلوگیری از رشد ناخن ها در انگشتان کمک می کند و اجازه می دهد پنجه ها از انتهای تخت عقب کشیده شود. پاها در زاویه مستقیم نسبت به تنه باشد .
  • بین زانوها : بین زانوها بالشتک قرار دهید که زانوها و قوزک را جدا از هم نگه دارد برای اینکه زخم های فشاری پیشرفت نکند. 

 

هشدارها : از حوله های تا کرده یا پتو به جای بالشک یا بالش استفاده نکنید زیرا می توانید خیلی سخت و سفت باشند و تخریب پوست را باعث شوند. خوابیدن بر روی شکم در شب به دو دلیل است : 

  • هم شما و هم هر کسی که برای تغییر وضعیت به شما کمک می کند می تواند 8 ساعت خواب یا استراحت کامل داشته باشد. 
  • در حالت خوابیده به شکم ، مفصل ران راست می شود و به پیشگیری از سفتی لگن و زانوها کمک می کند. 
  • وضعیت های متناوب دیگر وضعیت پهلو به پهلو همچنین وضعیت خوابیده به پشت می باشد. 

 

ب - وضعیت خوابیدن به پهلو با قرار دادن بالش در پشت بدن 

 

  • سر : بالش کوچکی زیر سر را حمایت کند. اندازه بالش به راحتی شخص بستگی دارد. پوشش بیمار از جنسی نباشد که پوست را تحریک کند. 
  • پشت : پشت بدن را حمایت کنید به طوریکه وضعیت پهلو را حفظ کند. زیرا لگن عقب کشیده می شود و از غلتیدن به پشت بر روی ساکروم یا همان استخوان خاجی جلوگیری می کند. 
  • لگن  : بالا و پائین مفصل لگن بالش قرار دهید . هنگامیکه بالش  ها به طور صحیح قرار گرفتند یک دست صاف می تواند بین بدن و تخت قرار بگیرد تا مطمئن شوید که فشار کم شده است. اگر فشار کم نشده است یک بالش دیگر می تواند اضافه شود. 
  • زانو : بالای مفصل زانو بالش قرار دهید. به وسیله قرار دادن بالش از طول بین پاها از وارد آمدن فشار بر روی مفصل زانو و قوزک پا جلوگیری کنید. 

ج - وضعیت خوابیده به پشت 

 

  • سر : بالش کوچک زیر سر را حمایت کند. اندازه بالش به راحتی شخص بستگی دارد. پوشش بیمار از جنسی نباشد که پوست را تحریک کند. 
  • پشت : بالشتک زیر قسمت تحتانی پشت قرار دهید تا بالا بودن ساکروم میسر باشد . این کار فشار را بر رویناحیه ساکروم کم می کند و خستگی عضلات را در پشت کم می کند. 
  • زانوها : خمیدگی در زانو یک انحنائ طبیعی است . از بالشتک بالای قسمت پشت ناحیه زانو استفاده کنید . توجه کنید از بالشتک  در قسمت پشت ناحیه زانو استفاده نکنید. 

د - وضعیت پاها و پاشنه ها

 

از چه طریق می توان فشار بر روی پوست را در تختخواب کم کرد : از برنامه تغییر وضعیت بدن بیمار استفاده کنید که اجازه نمی دهد قرمزی بر روی برجستگی های استخوان ظاهر شود . بسته به نوع بدن بیمار برنامه تغییر وضعیت بدن را از 2 تا 5 ساعت انجام دهید  ( تغییر وضعیت بدن از پهلو به پشت و از پهلو به پهلو  )

می توات مدت زمان بین تغییر وضعیت بدن را با افزودن 30 دقیقه به مدت زمان تغییر وضعیت افزایش داد و سپس جهت قرمزی پوست را بررسی شود .

 

قوزک ها : یک بالشتک کوچک در پشت پاشنه لازم است که کشش را بر روی ساق پا کم کند. همچنین پاشنه باید دور از تخت باشد که از تخریب پوست جلوگیری کند.

 

پاها : یک تکیه گاه  نرم برای پا قرار داده می شود که اجازه دهد قسمت تحمل کننده وزن را بر روی قسمت بر آمده پا شبیه سازی کند.

بین قسمت تحتانی پا : یک بالشتک یا بالش بین زانوقرار دهید که حداقل از کار افتادگی را در زانو و مفصل قوزک باعث شود.

هشدار : به هیچ وجه از حوله های تا کرده یا پتو به جای بالشتک یا بالش استفاده نکنید زیرا می تواننند خیلی سخت و سفت باشند و سبب تخریب پوست شود.

 

 

 


نظرات کاربران
ارسال نظر