استفاده از تکنولوژی در جهت بهبود کیفیت زندگی سالمندان
امروزه تکنولوژی های بسیاری در جامعه ما مورد استفاده قرار می گیرند که می توانند به سلامت و بهبود کیفیت زندگی سالمندان کمک کنند. برای مثال ، تکنولوژی ها می توانند کمک کنند که وضعیت سلامتی سالمندان در زمینه هایی از قبیل فشار خون ، میزان ضربان قلب ، میزان اکسیژن اشباع در خون ، وزن و میزان گلوکز خون به وسیله دستگاه های کاملا خودکار با تکنولوژهای پیشرفته مورد ارزیابی قرار گیرند. تا بدین وسیله سالمندات بتوانند مدت زمان بیشتری را در خانه خود زندگی کرده و استقلال بیشتری داشته باشند. همچنین تکنولوژی می تواند برنامه درمان سالمندان را به آنان یادآوری کرده و یا الگوهای تغذیه مناسب و یا زمان ورزش کردن را به آنان گوشزد نماید. همچنین بروز هر گونه خطر از جمله زمین خوردن سالمندان و یا سایر موارد ، برای مثال روشن ماندن اجاق گاز را به پرستار و اطرافیان سالمندان اطلاع دهد .
علاوه بر استفاده از تکنولوژی در مقاصد درمانی می توان از آن در جهت ارتقای سلامت و روابط اجتماعی سالمندان نیز استفاده کرد. اینترنت از تکنولوژی هایی است که می تواند بسیار به سلامت ذهنی سالمندان کمک کند :
- اینترنت فضایی است که در آن می توان به هزاران منبع مفید اطلاعات دسترسی داشت که ارزش یادگیری داشته باشند. البته همه سالمندان ممکن است نتوانند با اینترنت ارتباط خوبی برقرار کنند ، اما به امتحانش می ارزد . در ضمن مراقب باشید تا سالمند تحت مراقبت شما به اینترنت معتاد نشود .
- سالمندان می توانند از طریق ایمیل با دیگر سالمندان و دوستان خود در ارتباط باشند و مطالب مفید را برای یکدیگر ارسال کنند.
- سالمندان می توانند با تشکیل گروه هایی در شبکه های اجتماعی با یکدیگر به گپ و گفتگو بپردازنند.
- می توانند در گروه های مختلف عضو شوند و با افرادی در سراسر نقاط دنیا بازی و رقابت کرده و لذت ببرند.
- در مورد موضوعاتی که به آن علاقه دارند در اینترنت جستجو کنند و بر دانش خود بیافزایند.
- سالمندان می توانند به صورت آن لاین در دوره های دانشگاهی شرکت کرده و علاوه بر کسب مهارت یک مدرک تحصیلی نیز دریافت نمایند.
- در صورتی که با نحوه استفاده از اینترنت آشنا نیستند می توانند در کلاس های آموزش کامپیوتر و اینترنت شرکت کنند . نوه ها و فرزندان نیز می توانند می توانند آموزگاران بسیار خوبی برای سالمندان در این زمینه باشند .
- اگر سالمندی کامپیوتر ندارد می تواند از کتابخانه و یا کافی نت های محل استفاده کند و یا حتی به اطرافیان سفارش کند که سیستم های قدیمی شان را قبل از دور انداختن به ایشان بدهند.
علی رغم فوایدی که استفاده از تکنولوژی برای ما دارد، می بایست توجه داشت که استفاده بیش از حد آن نیزمی تواند خطراتی به همراه داشته باشد. برای مثال ، یکی از عادت های بسیار خطرناک افراد لم دادن جلوی تلویزیون برای ساعت های طولانی و تماشای برنامه های آن است . حتی اگر برنامه هایی بسیار مفید علمی و آموزشی تماشا می کنید ، این کار می تواند آسیب های جدی به سلامت جسمی و ذهنی شما وارد کند . تماشای تلویزیون ذهن شما را در وضعیتی قرار کاملا غیر فعال وارد می سازد . غیر فعال بودن مغز در دراز مدت منجر به کاهش محسوس توانایی و کارایی آن می شود. همچنین استفاده بیش از حد از کامپیوتر و اینترنت می تواند منجر به کاهش روابط اجتماعی افراد شده که این انزوای اجتماعی نیز خطراتی برای سلامت جسمی و ذهنی سالمندان به همراه دارد.