در چه زمانی شما به عنوان فرد مراقب از سالمند نیاز مند کمک تخصصی خواهید بود ؟
هنگامی که شما ، شخص مراقب از سالمند احساس افسردگی می کنید ؟
افسردگی ممکن است خطر ابتلا به بیماری های سخت مانند مشکلات قلبی عروقی را افزایش دهد . بعضی از نشانه های افسردگی عبارتندز :
1. احساس اندوه و اضطراب مداوم
2. احساس ناامیدی و بد بینی
3. احساس گناه و بی ارزشی و درماندگی
4. از دست دادن علاقه یا توانایی لذت بردن از سرگرمی ها و فعالیت هایی که قبلا لذت می بردید .
5 . بی علاقگی به بهداشت شخصی
6 . احساس خستگی یا کمبود انرژی به صورت روزانه
7. اختلال در تمرکز و به خاطر سپردن و تصمیم گیری
8 . بی خوابی یا بیداری صبح زود یا خوابیدن بیش از حد
9. بی اشتهایی و کاهش وزن یا خوش اشتهایی و افزایش وزن
10 . فکر کردن به مرگ و خود کشی یا اقدام به خودکشی
11. بی قراری و تحریک پذیری
علائمی که ذکر شد ، به ندرت به صورت منفرد حضور دارند و معمولا ترکیبی از آنها در فرد افسرده وجود دارد . اگر بیش از دو هفته ، پنج یا تعداد بیشتری از این علائم را مشاهده کرده اید ، ممکن است علت آن افسردگی باشد.
کمک گرفتن از دیگران برای کاهش مشکلات جسمی امری طبیعی است. هنگام که برای مدت طولانی از کسی در منزل نگهداری می کنید ، ممکن است ناراحت و آشفته شوید. این حق شما است . متخصصانی مانند مددکاران ، مشاوران ، روحانیان ،روان پزشکان و پزشکان وجود دارند که مهارت و تجربه کافی برای کمک به افراد افسرده را دارند . آن ها می توانند شما را در ارزیابی و تشخیص بیماری افسردگی یاری دهند و برای دریافت کمک های تخصصی بیشتر ، توصیه های لازم را به شما ارائه کنند. حتی ممکن است برای مدت زمان کوتاهی برای شما دارو تجویز کنند.
بعضی از راه های مقابله با افسردگی مراقبین سالمندان
- اگر شما به عنوان فرد پرستار از سالمند برای از بین بردن افسردگی خود و یا فرسودگی شغلی ، اقدامی انجام ندهید ، بدون آنکه خود متوجه باشید خودتان و شخص سالمند را خسته کرده اید .
- از میان دوستان یا همکاران یا همسایگان کسی را انتخاب کنید که به او اعتماد و اطمینان دارید و درباره احساسات و مشکلات احساسی خود با او صحبت کنید.
- اهدافتان را واقع بینانه تنظیم کنید. بپذیرید که ممکن است به کمک مراقبتی نیاز داشته باشید و بگذارید دیگران در برخی از وظایف نگهداری از سالمند به شما کمک کنند.
- دیدگاه خود را عوض کنید. به مسائل و مشکلات زندگی و مراقبت از سالمند با دیدی مثبت نگاه کتید.مهم نحوه مواجهه شما با مشکلات است . به این بیندیشید که هر مشکلی راه حلی دارد و در جستجوی حل مسئله باشید.
- در حال زندگی کنید. خاطرات تلخ گذشته را فراموش کنید و نگران آینده نباشید ؛ ولی برای آینده برنامه ریزی کنید.
- سبک زندگی سالمی انتخاب کنید .
- از ورزش و نرمش غفلت نکنید. هر گونه فعالیت و تحرک جسمی ، حالتان را بهتر خواهد کرد . اگر هنگام پیاده روی افکار منفی به شما هجوم می آورد ، می توانید ورزش دیگری انتخاب کنید.
- افکار و احساسات خود را بنویسید.
- در زندگی هدف داشته باشید.
- اهداف را دسته بندی کنید. اهداف واقع بینانه داشته باشید. اهداف سخت و مشکل برای خود تعیین نکنید و مسئولیت های بیش از توان تان را به دوش نگیرید . از خود انتظار زیادی نداشته باشید. هر روز هدفی کوچک برای خود تعیین کنید و سعی کنید به آن برسید . به یاد داشته باشید اگر افسردگی انرژی و انگیزه ما را کاهش می دهد ، حتی کاری کوچک در روز به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید.
- با خودو شخص سالمندی که وظیفه مراقبت و پرستاری از آن را به عهده گرفته اید دوست و مهربان باشید و خود و یا سالمند را سرزنش نکنید.
- اعتقادات مذهبی خود را تقویت کنید و به خدا توکل کنید و بدانید که مراقبت از شخص سالمند به ویژه اگر شخص سالمند پدر و یا مادر شما باشد از اجر و پاداشی بیکران در نزد خدا وند بخشنده برخوردار می باشد .
دوم : هنگامی که شما در احساسات خود غوطه ور هستید و مطمئن نیستید بتوانید این احساسات را کنترل کنید.
بهتر است از نزدیک ترین مرکز ارائه خدمات به سالمندان درخواست کمک کنید. مددکاران اجتماعی یا مشاوران مستقر در این دفاتر که با سرویس های خدماتی پیرامون شما آشنایی کامل دارند ، قادر هستند خدمات مختلفی به شما معرفی کنند ، خدماتی از قبیل مراقب جانشین برای شما که یعنی کسی به جای شما کارهای مراقبت از سالمند را در منزل انجام می دهد. شما می توانید از مرخصی موقت استفاده کنید و به کارهای شخصی خود برسید.
سوم : شما برای انتقال فرد سالمند به خانه سالمندان و محیط های دیگر مراقبتی به راهنمایی و اطلاعات نیاز دارید .
مددکاران اجتماعی معمولا درباره خانه سالمندان موجود در منطقه شما اطلاعات کافی دارند ، اطلاعاتی از قبیل هزینه و همچنین نوع و چگونگی خدمات رسانی به خانواده و شخص سالمند.