فروشگاه شعبه پاسداران 09124946733
مقالات

مناسب سازی سرویس بهداشتی و توالت منزل برای سالمندان

سرویس بهداشتی منازل یک از مهمترین بخش های خانه می باشدکه به دلیل استفاده از مواد سخت و برنده مانند آینه ، شیر الات و کاشی و سرامیک در آن ، از اهمیت ویژه ای در بحث ایمن سازی منازل جهت استفاده سالمندان ، بیماران و معلولین برخوردار می باشد. افتادن و سر خوردن سالمند در سرویس بهداشتی به دلیل وجود این مواد ، باعث اسیب های جدی به سالمندان خواهد شد . در این مقاله به نحوه ایمن سازی و وسایل مرد نیاز جهت مناسب سازی محیط سرویس بهداشتی و توالت منازل پرداخته می شود.

استفاده از دستگیره های کمکی سالمند برای حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط

با استفاده از دستگیره های کمکی سالمند در توالت ، شخص معلول ، بیمار و یا سالمند می تواند با کمک آنها ، به آسانی و با حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط و افتادن بر روی توالت فرنگی و یا صندلی توالت فرنگی بنشیند و پس از اتمام کار از روی توالت فرنگی بلند شود . دستگیره های کمکی سالمند معمولا به دیوار کنار توالت نصب می شوند

با ناتوانی جنسی چه کنم ؟ راهنمای ساده و بی پرده برای آقایان

سوالات رایج آقایان در مورد پروتز الت کلوپلاست

فن آوری های نوین در حوزه سالمندان

با افزایش جمعیت سالمندان در جوامع و مواجه با پدیده سالمندی جامعه ، کشور های توسعه یافته به این نتیجه رسیده اند تا با به کارگیری فن آوری های نوین در حوزه سالمندان شرایط لازم در راستای افزایش استقلال سالمندان و فعال کردن آنها در اجتماع را به وجود آورند.

به چه دلایلی می بایست از سالمند در منزل نگهداری کنیم ؟

هزینه های بالای نگهداری سالمندان در بیمارستان ها و مراکز نگهداری از سالمندان و نقش مخرب روحی که این مراکز در سلامت روحی و روانی شخص سالمند ایفا می کنند بسیاری از خانواده ها را به این نتیجه رسانده که از سالمند خانواده خود در محیط منزل پذیرایی کنند.

چگونه سالمندان بیمار را از رختخواب بیرون آوریم ؟

نگهداری سالمندان در محیط خانه نیازمند آموزش صحیح مراقبت از سالمند درمنزل توسط شخصی که وظیفه نگهداری از سالمند بیمار را بر عهده گرفته است ؛ می باشد . شما با آموزش صحیح این فنون در کنار استفاده از وسایل کمکی و توانبخشی در حوزه نگهداری سالمندان در منزل خواهید توانست محیطی ایمن برای سالمندان و مراقب در محیط خانه فراهم آورید و از فشار ها و آسیب های جسمی و روانی که سلامت شما به عنوان مراقب و همچنین شخص سالمند را مورد تهدید قرار می دهد جلوگیری کنید. همچنین در نظر داشته باشید که نگهداری سالمندان در مراک

نقش فعالیت های مذهبی در دستیابی افراد به سالمندی سالم

با بالارفتن سطح سلامت جامعه و به طبع آن طول عمر بیشتر افراد ، بافت جمعیتی جوامع با افزایش سن رو به رو شده است . با افزایش جمعیت سالمندان ،یکی از مهمترین اهداف در این جوامع، فراهم کردن شرایطی می باشد تا افراد آن جامعه ، به هنگام رسیدن به سن سالمندی از سلامتی لازم برخوردار بوده و در اصطلاح سالمندی فعال ، موفق ، پویا و سالم باشند.

استفاده از تکنولوژی در جهت بهبود کیفیت زندگی سالمندان

استفاده از تکنولوژی در نگهداری و مراقبت از سالمندان در منزل و کنترل و ارزیابی سطح سلامتی آنها می تواند نقش به سزایی ایفا کند . تا بتوان از این افراد در داخل منزل و بدون نیاز به مراکز درمانی و مراقبتی ، نگهداری به عمل آورد . تکنولوژی های روز دنیا بالاخص اینترنت اشیائ می تواند در این زمینه بسیار حائز اهمیت باشد .

مناسب سازی محیط خانه جهت زندگانی ایمن سالمند تنها

بعضی از سالمندان مایلند که مستقل و بدون وابستگی به دیگران زندگی کنند. این تصمیم ، فرد سالمند و مراقب را دچار چالش های جدیدی می نماید . عواملی مانند تغییرات جسمانی ، روحی ، ایمنی محیط زیست ، مسائل پزشکی ، مسلئل اقتصادی و سایر معضلات می توانند این تصمیم زندگی تنها سالمند را تحت تاثیر قرار دهند. این فاکتورها توانایی فرد سالمند را تحت الشعاع قرار می دهد و اطرافیان را دچار سردرگمی می کند وو سوال مهمی را به وجود می آورد که آیا این فرد قادر است به تنهایی با فاکتورهای ذکر شده مقابله کند ؟ از آنجا که تصم

پیشگیری از افتادن سالمندان در منزل

برای پیشگیری از افتادن شخص که می تواند سبب آسیب های غیر قابل جبرانی مانند شکستن لگن خاصره و یا استخوان های دیگر شود، فرد مراقب می بایستی از هر وسیله استفاده کند.ترس از افتادن باعث کاهش تحرک و یا حتی بی تحرکی در فرد می شود. عدم تحرک خود می تواند خطر افتادن را افزایش دهد و هم چنین منجر به مسائل جدی سلامتی ، مانند ترومبوز سیاهرگ های عمقی ( تشکیل لخته خون مخصوصا در پاها ) کاهش عملکرد کلیه ها ، کاهش متابولیسم و بالاخره کاهش کیفیت حیات شود.

نقل و انتقال سالمندان فاقد حرکت

جهت حرکت دادن فرد از بستر و جا به جا کردن او ، مراقب احتیاج به آموزش و قدرت بدنی دارد. بدون آموزش فرد مراقب به اسانی در معرض اسیب عضلات و استخوان کمر قرار دارد. جهت حرکت کردن فرد از بستر و قرار دادن وی بر روی ویلچر ، مراقب به اموزش توسط پرستار حرفه ای نیاز دارد.

مناسب سازی محیط خانه جهت زندگانی ایمن سالمند تنها

مناسب سازی محیط خانه جهت زندگانی ایمن سالمند تنها

مناسب سازی محیط خانه جهت استفاده سالمند تنها

 

بالارفتن سن در افراد سالمند باعث پائین آمدن کارایی قوای پنج گانه بویایی ، چشایی ، بینایی ، شنوایی و لامسه خواهد شد . کاهش کارایی قوای پنج گانه باعث پائین آمدن قدرت تشخیص و میز در افراد سالخورده می شود . این عدم تشخیص در کنار کاهش تراکم استخوان و پوکی استخوان و از دست دادن تعادل در هنگام راه رفتن ، خطراتی می باشد که می تواند سلامتی افراد سالمند را مورد تهدید قرار دهد . در برابر از دست دادن قدرت تشخیص و هجوم بیماری هایی که در اثر افزایش سن ، سلامتی سالمندان را مورد هجوم قرار می دهند کاری از دست  ما به عنوان خانواده شخص سالمند ساخته نیست . تنها کاری که از دست ما بر می آید فراهم نمودن محیطی امن و ایمن برای زندگی سالمندان در داخلخانه ای است که در آن زندگی می کنند . پس از مناسب سازی محیط منزل برای زندگی سالم تر و راحتر برای سالمندان به وسیله خانواده ها ، امیدواریم مسئولین شهری هم به فکر افتاده و محیط شهری و محل زندگی بیرونی سالمندان و معلولین را نیز برای استفاده افراد کم توان جامعه مناسب سازی و ایمن سازی کنند .برخی از سالمندان در کنار دیگر اعضای خانواده زندگی می کنند و همیشه عضوی از خانواده همراه و کنار سالمند هست تا نیاز های او را برآورده سازد ولی گروه دیگری از سالمندان به صورت تنها در خانه خود زندگی می کنند ود ر صورت بروز هر گونه مشکل برای آنها ، هیچ کسی نخواهد بود که به آنها کمک کند . ما در این مقاله به تشریح اصول ایمن سازی خانه هایی می پردازیم که در آنها یک یا دو شخص سالمند تنها زندگی می کند . محیط زندگی ایمن جز اولین نیازهایی است که سالمند تنها به آن احتیاج دارد. آیا محیط زندگی شخص سالمند اعم از منزل یا آپارتمان به اندازه کافی امن هست که سالمند خانواده  شما بتواند به راحتی در آن زندگی کند ؟ آیا همسایگان شما قابل اطمینان هستند ؟

 

اگر محیطی که سالمند می خواهد در آن زندگی کند به نظر شما امن و راحت برای زندگی یک سالمند نیست ، باید ایشان را به محله و یا ساختمان دیگری که دارای ضرایب امنیتی مد نظر شما است ، نقل مکان دهید . در ادامه نکاتی ارائه می شود که جهت آسایش و سلامت عزیز سالمند لازم الاجرا می باشند . شما با رعایت این اصول و به کارگیری لوازم توانبخشی و کمکی سالمندان در زمینه نگهداری سالمندان در منزل می توانید شرایطی سهل و ایمن برای زندگانی آسان تر سالمندان در منزل خود را فراهم کنید ما نیز در تیم همیار پزشکی مدیکال بازار در کنار شما هستیم تا تمامی مایحتاج مورد نیاز تان را در اسرع وقت و با بهترین کیفیت در دسترش شما عزیزان قرار دهیم .

 

  • شیب های شدید و یا پله ها را باید بر اساس توانایی فرد سالمند تغییر دهید.
  • هشداردهنده های دود و آتش سوزی را نزدیک اطاق خواب ها و آشپزخانه و هشدار دهنده منو اکسید کربن را باید در هر طبقه نصب کنید . باطری های این هشدار دهنده ها را باید به طور مرتب کنترل نموده و در صورت ضعیف شدن جایگزین کنید. مسیر فراراز آتش را باید طرح ریزی کرده و با چراغ های خود در موقع سانحه روشن نمایید.
  • مسیر های ورود و خروج به اطاق ها باید خالی از هرگونه مانع باشد.
  • دمای آب گرم منزل را بر اساس نیاز فرد سالمند تنظیم کنید.
  • کپسول آتش نشانی را در دسترس و در محل مشخصی قرار دهید.
  • پریز های برق و وسائل برقی را که دچار مشکل هستند باید تعمیر کنید و یا تغییر دهید .
  • سیم ها را از زیر فرش و قالیچه خارج کنید تا سبب زمین خوردن فرد و یا اتصال برق نشود.
  • قفل های درب و پنجره را کنترل نمایید و در صورت نیاز آنها را تغییر دهید .
  • حرارت و برودت درون منزل را با کمک متخصص سیستم های گرمایشی . سرمایشی طوری تنظیم نمایید که سالمند راحت باشد.
  • دستشوئی و توالت فرنگی را برای استفاده سالمندان ومعلولین مناسب سازی کنید .
  • وسائل ارتباطی مانند تلفن و زنگ همسایه را در صورت امکان در دسترس فرد قرار دهید .
  • اگر سالمند احتیاج به استفاده از ویلچر دارد راهرو های خاصی برای حرکت ویلچر باید به وجود آید.
  • شماره تلفن های مهم و اورژانس را بر روی تابلوی بزرگی بنویسید تا سالمند به راحتی بتواند آنها را بخواند.

این نکات امنیتی از مهم ترین اصولی می باشد که شما باید برای ایجاد محیطی امن و ایمن برای شخص سالمند مد نظر  قررا دهید در ادامه به توضیح کامل هر یک از این موارد خواهیم پرداخت و به شما یاد آور خواهیم شد که برای ایمنی هر کدام  از محیط های داخل منزل اعم از حمام ، توالت ، اتاق خواب و راهروها چه اقداماتی را باید انجام دهید . اولین مکانی که به آن می پردازیم راه پله های داخلی و یا بیرونی خانه می باشد . 

 

نکات ایمنی مناسب سازی راه پله منازلی که افراد سالمند در آن زندگی می کنند .

 

  • در راه پله ها به اندازه کافی چراغ های روشنایی تعبیه کنید .تاریک بودن راه پله ها می تواند بسیار خطرناک باشد .
  • در ابتدا و انتهای راه پله ها حتما از کلید های خاموش و روشن کردن چراغ های روشنایی استفاده کنید . ترجیح بر آن است که این کلیدها دارای چشمی و سنسور حرکت  بوده و بلافاصله پس از حضور شخص سالمند به صورت خودکار روشن شوند .
  • برای تخیص آسان تر راه پله ها می توانید در لبه پله ها نوار های رنگی بچسبانید تا سالمندان بهتر بتوانند محل قرار گیری پله ها را تشخیص دهند . 
  • بر  روی پله ها از کفپوش های ضد لغزش مخصوص پلکان استفاده کنید . از محکم بودن کف پوش ها بر روی پله ها اطمینان حاصل کنید .
  • پلکان منزل باید به نرده های محکم مجهز باشد تا از سقوط شخص سالمند جلوگیری کند .
  • در هنگام استفاده از راه پله از کنار دیوار حرکت کنید . بهتر است بر روی دیوار از هندریل های ایمنی و کمکی سالمندان استفاده کنید . سالمندان با استفاده از این دستگیره های سالمندی به راحتی پله ها را بالا و پایین می کنند و برای جلوگیری از افتادن ، تعادل خود را حفظ می کنند .
  • در هنگام بالا و پائین رفتن از پله ها از پوشیدن لباس های بلند خودداری کنید .
  • سالمندان در هنگام استفاده از پله ها هیچ گاه نباید عجله از خود نشان دهند .
  • سالمندان حدالمقدورمنازلی را برای زندگی دوران سالمندی انتخاب کنند که دارای پله نباشد . در صورت وجود پله سعی کنید از آسانسور استفاده کنید .
  • در صورتی که منزل شما مجهز به آسانسور نبوده و امکان تجهیز ساختمان به آسانسور فراهم نیست می توانید از سیستم برقی ویلچر بر پله ها ، سیسم برقی نفر بر پله ها و یا ویلچر های برقی پله رو استفاده کنید .

 

نکات ایمنی مناسب سازی حمام برای استفاده افراد سالمند 

 

  • شیرآب سرد و گرم حمام باید به گونه ای باشد که شخص سالمند به راحتی بتواند دمای آب را تنظیم کرده و از سوختگی پوست بدن خود پیشگیری کند. 
  • شیر آب سرد و گرم باید به وسیله رنگ و یا نشانه هایی دیگر مشخص شده باشد تا شخص سالمند به راحتی بتواند شیر آب گرم را از شیر آب سرد تشخیص دهد. 
  • در داخل حمام از کف پوش های ضد لغزش استفاده کنید تا از سر خوردن و آسیب دیدن سالمندان در داخل حمام جلوگیری شود . 
  • رنگ کف پوش های ضد لغزش حمام را به صورت متضاد انتخاب کنید ،  به طور مثال کف پوش خاکستری تیره در کنار کف پوش خاکستری روشن استفاده شود تا کف حمام برای شخص سالمند قابل تشخیص باشد . 
  • برای جلوگیری از لیز خوردن در داخل حمام ، از دمپایی های پلاستیکی عاج دا استفاده کنید . از دمپایی ابری استفاده نکنید . 
  • برای نشستن در حمام از صندلی حمام دسته دار سالمندان استفاده کنید . در صورت کوچک بودن فضای حمام می توانید از صندلی های حمام دیواری تاشو استفاده کنید . 
  • در مسیر حمام و داخل محیط حمام از دستگیره های دیواری کمکی سالمندی استفاده کنید . با استفاده از این دستگیره ها شخص سالمند از افتادن خود جلوگیری می کند و در هنگام بلند شدن و نشستن از انها کمک می گیرد . برای استفاده از دستگیره های سالمندی در حمام ، برای جلوگیری از زنگ زدگی از نوع استیل استفاده کنید .
  • در حمام قفسه ای برای دسترسی آسان به داروهای ضروری خود تعبیه کنید. 
  • هیچ گاه از داخل درب حمام را قفل نکنید . 
  • اگر نمی توانید بر روی پای خود بایستید از ویلچر حمام و یا صندلی چرخدار حمام جهت استحمام استفاده کنید . 
  • قبل از خرید صندلی حمام چرخدار و یا ویلچر حمام دقت کنید اندازه درب حمام شما به گونه باشد که صندلی حمام و یا ویلچر حمامی بتواند از آن عبور کند . 

 

نکات ایمنی مناسب سازی سرویس بهداشتی و توالت فرنگی برای استفاده افراد سالمند 

 

  • شیرآب سرد و گرم سرویس بهداشتی  باید به گونه ای باشد که شخص سالمند به راحتی بتواند دمای آب را تنظیم کرده و از سوختگی پوست بدن خود پیشگیری کند. 
  • شیر آب سرد و گرم باید به وسیله رنگ و یا نشانه هایی دیگر مشخص شده باشد تا شخص سالمند به راحتی بتواند شیر آب گرم را از شیر آب سرد تشخیص دهد. 
  • در داخل سرویس بهداشتی از کف پوش های ضد لغزش استفاده کنید تا از سر خوردن و آسیب دیدن سالمندان در داخل توالت جلوگیری شود . 
  • برای جلوگیری از لیز خوردن در داخل سرویس بهداشتی ، از دمپایی های پلاستیکی عاج دا استفاده کنید . از دمپایی ابری استفاده نکنید . 
  • به دلیل وجود مشکل در ناحیه زانوی اکثر سالمندان ، حدالمقدور از توات فرنگی استفاده کنید . در صورت نبود توالت فرنگی می تواتنید از انواع صندلی توالت فرنگی استفاده کنید . اگر فضای سرویس بهداشتی خانه شما کوچک می باشد می توانید از صندلی توالت فرنگی دیواری استفاده کنید .
  • اگر ارتفاع توالت فرنگی برای استفاده سالمند کوتاه است می توانید از انواع افزایش دهنده های ارتفاع توالت فرنگی استفاده کنید . 
  • در مسیرسرویس بهداشتی و یا داخل توالت  از دستگیره های دیواری کمکی سالمندی استفاده کنید . با استفاده از این دستگیره ها شخص سالمند از افتادن خود جلوگیری می کند و در هنگام بلند شدن و نشستن بر روی توالت فرنگی از دستگیره های ایمنی  کمک می گیرد . برای استفاده از دستگیره های سالمندی درسرویس بهداشتی  ، برای صرفه جویی در هزینه ها می توانید از دستگیره های ایمنی سالمندی استاتیک استفاده کنید . ولی در صورتی که سرویس بهداشتی با حمام مشترک است برای جلوگیری از زنگ زدن دستگیره ها از هندریل های استیل استفاده کنید .
  • هیچ گاه درب توالت را از داخل قفل نکنید . 
  • اگر نمی توانید بر روی پای خود بایستید از ویلچرهای چند کاره حمام و توالت و یا صندلی چرخدار توالت استفاده کنید . 
  • در صرتی که می خواهید به وسیله صندلی چرخدار خود روی توالت فرنگی قرار گیرید و جهت استفاده ازتوالت فرنگی از روی ویلچر خود پیاده نشوید از صندلی چهار چرخ کوچک توالت استفاده کنید . این صندلی های چرخدار دارای عرض کمی بوده و به راحتی از درب حمام و توالت عبور می کنند . این صندلی های چرخدار دارای لگن قابل تخلیه نیز می باشند که در صورت عدم وجود سرویس بهداشتی ، شخص سالمند می تواند از لگن بر روی صندلی استفاده کرده و پس از استفاده ، لگن تخلیه گردد .

 

نکات ایمنی مناسب سازی آشپزخانه برای استفاده آسان تر و ایمن تر سالمندان 

 

  • لوازم آشپزخانه ، ظروف و مواد غذایی باید در محل قابل دسترس قرار گرفته باشند. 
  • وسایل آشپزخانه و ظروف سنگین را در قفسه های پایینی کابینت قرار دهید و وسایل سبک را به قفسه های بالایی منتقل کنید .
  • برای دسترسی به قفسه های بالایی از یک چهارپایه محکم و ایمن استفاده کنید .
  • آشپزخانه را مجهز به یک کپسول اطفائ حریق مجهز کنید. محل قرار گرفتن کپسول اتش نشانی به دور محل قرار گیری اجاق گاز باشد . 
  • اگر شخص سالمند از ویلچر استفاده می کند ارتفاع کابینت و اجاق گاز به گونه ای باشد که شخص به راحتی بر آنها اشراف داشته باشد . 
  • برای برداشتن وسایل سبک از داخل کابینت و یا از داخل قفسه ها از یک دستگیره انبری استفاده کنید . 
  • به جای استفاده از دستگیره نسوز از دستکش های نسوز برای جا به جایی اجسام داغ استفاده کنید . 
  • از استفاده از کابینت هایی که در بالای اجاق گاز قرار گرفته اند چشم پوشی کنید . 

 

نکات ایمنی مناسب سازی اتاق خواب برای سالمندان 

 

  • در کنار درب ورودی اتاق خواب و کنار تخت خواب سالمند کلید روشنایی قرار دهید . 
  • در اتاق خواب از چراغ خواب با نور مناسب استفاده کنید تا اگر شخص سالمند در هنگام شب از خواب بیدار شد مشکلی برای وی ایجاد نشود . 
  • مسیر حرکتی شخص سالمند از اتاق خواب به طرف حمام و سرویس بهداشتی بدون مانع باشد و به وسیله هندریل های دیواری مناسب سازی شده باشد . 
  • ارتفاع تخت خواب سالمند نه زیاد بلند باشد و نه کوتاه 
  • اگر تخت خواب سالمند بدون محافظ تخت بوده و امکان دارد شخص سالمند در هنگام خواب از روی تخت به روی زمین سقوط کند ، از محافظ کنار تخت بد ساید سالمند استفاده کنید . این مدل از حفاظ کنار تخت خواب سالمندان نیازی به نصب نداشته و به راحتی در زیر تشک تخت قرار می گیرد و از افتادن سالمندان پیشگیری می کند. 
  • سالمندان باید به آرامی موقعیت خود را از حالت نشسته به  حالت خوابیده و یا ایستاده تغییر دهند برای این منظور می توانید از محافظ کنار تخت و یا واکر کمک بگیرید . 
  • در کنار تخت خواب شخص سالمند یک دستگاه تلفن به همراه تلفن های ضروری قرار دهید . 
  • در صورتی که شخص سالمند نمی تواند مسیر بین اتاق خواب و سرویس بهداشتی را بپیماید می توانید از توالت فرنگی های مخزن دار در کنار تخت خواب او استفاده کنید. 

 

 


  • مناسب سازی خانه سالمندان
  • مناسب سازی محیط خانه برای سالمنان
  • نگهداری سالمند در منزل
  • ایمن سازی خانه برای سالمندان
نظرات کاربران
ارسال نظر