فروشگاه شعبه پاسداران 09124946733
مقالات

مناسب سازی سرویس بهداشتی و توالت منزل برای سالمندان

سرویس بهداشتی منازل یک از مهمترین بخش های خانه می باشدکه به دلیل استفاده از مواد سخت و برنده مانند آینه ، شیر الات و کاشی و سرامیک در آن ، از اهمیت ویژه ای در بحث ایمن سازی منازل جهت استفاده سالمندان ، بیماران و معلولین برخوردار می باشد. افتادن و سر خوردن سالمند در سرویس بهداشتی به دلیل وجود این مواد ، باعث اسیب های جدی به سالمندان خواهد شد . در این مقاله به نحوه ایمن سازی و وسایل مرد نیاز جهت مناسب سازی محیط سرویس بهداشتی و توالت منازل پرداخته می شود.

استفاده از دستگیره های کمکی سالمند برای حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط

با استفاده از دستگیره های کمکی سالمند در توالت ، شخص معلول ، بیمار و یا سالمند می تواند با کمک آنها ، به آسانی و با حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط و افتادن بر روی توالت فرنگی و یا صندلی توالت فرنگی بنشیند و پس از اتمام کار از روی توالت فرنگی بلند شود . دستگیره های کمکی سالمند معمولا به دیوار کنار توالت نصب می شوند

با ناتوانی جنسی چه کنم ؟ راهنمای ساده و بی پرده برای آقایان

سوالات رایج آقایان در مورد پروتز الت کلوپلاست

فن آوری های نوین در حوزه سالمندان

با افزایش جمعیت سالمندان در جوامع و مواجه با پدیده سالمندی جامعه ، کشور های توسعه یافته به این نتیجه رسیده اند تا با به کارگیری فن آوری های نوین در حوزه سالمندان شرایط لازم در راستای افزایش استقلال سالمندان و فعال کردن آنها در اجتماع را به وجود آورند.

به چه دلایلی می بایست از سالمند در منزل نگهداری کنیم ؟

هزینه های بالای نگهداری سالمندان در بیمارستان ها و مراکز نگهداری از سالمندان و نقش مخرب روحی که این مراکز در سلامت روحی و روانی شخص سالمند ایفا می کنند بسیاری از خانواده ها را به این نتیجه رسانده که از سالمند خانواده خود در محیط منزل پذیرایی کنند.

چگونه سالمندان بیمار را از رختخواب بیرون آوریم ؟

نگهداری سالمندان در محیط خانه نیازمند آموزش صحیح مراقبت از سالمند درمنزل توسط شخصی که وظیفه نگهداری از سالمند بیمار را بر عهده گرفته است ؛ می باشد . شما با آموزش صحیح این فنون در کنار استفاده از وسایل کمکی و توانبخشی در حوزه نگهداری سالمندان در منزل خواهید توانست محیطی ایمن برای سالمندان و مراقب در محیط خانه فراهم آورید و از فشار ها و آسیب های جسمی و روانی که سلامت شما به عنوان مراقب و همچنین شخص سالمند را مورد تهدید قرار می دهد جلوگیری کنید.

نقش فعالیت های مذهبی در دستیابی افراد به سالمندی سالم

با بالارفتن سطح سلامت جامعه و به طبع آن طول عمر بیشتر افراد ، بافت جمعیتی جوامع با افزایش سن رو به رو شده است . با افزایش جمعیت سالمندان ،یکی از مهمترین اهداف در این جوامع، فراهم کردن شرایطی می باشد تا افراد آن جامعه ، به هنگام رسیدن به سن سالمندی از سلامتی لازم برخوردار بوده و در اصطلاح سالمندی فعال ، موفق ، پویا و سالم باشند.

استفاده از تکنولوژی در جهت بهبود کیفیت زندگی سالمندان

استفاده از تکنولوژی در نگهداری و مراقبت از سالمندان در منزل و کنترل و ارزیابی سطح سلامتی آنها می تواند نقش به سزایی ایفا کند . تا بتوان از این افراد در داخل منزل و بدون نیاز به مراکز درمانی و مراقبتی ، نگهداری به عمل آورد . تکنولوژی های روز دنیا بالاخص اینترنت اشیائ می تواند در این زمینه بسیار حائز اهمیت باشد .

مناسب سازی محیط خانه جهت زندگانی ایمن سالمند تنها

بعضی از سالمندان مایلند که مستقل و بدون وابستگی به دیگران زندگی کنند. این تصمیم ، فرد سالمند و مراقب را دچار چالش های جدیدی می نماید . عواملی مانند تغییرات جسمانی ، روحی ، ایمنی محیط زیست ، مسائل پزشکی ، مسلئل اقتصادی و سایر معضلات می توانند این تصمیم زندگی تنها سالمند را تحت تاثیر قرار دهند. این فاکتورها توانایی فرد سالمند را تحت الشعاع قرار می دهد و اطرافیان را دچار سردرگمی می کند وو سوال مهمی را به وجود می آورد که آیا این فرد قادر است به تنهایی با فاکتورهای ذکر شده مقابله کند ؟ از آنجا که تصم

پیشگیری از افتادن سالمندان در منزل

برای پیشگیری از افتادن شخص که می تواند سبب آسیب های غیر قابل جبرانی مانند شکستن لگن خاصره و یا استخوان های دیگر شود، فرد مراقب می بایستی از هر وسیله استفاده کند.ترس از افتادن باعث کاهش تحرک و یا حتی بی تحرکی در فرد می شود. عدم تحرک خود می تواند خطر افتادن را افزایش دهد و هم چنین منجر به مسائل جدی سلامتی ، مانند ترومبوز سیاهرگ های عمقی ( تشکیل لخته خون مخصوصا در پاها ) کاهش عملکرد کلیه ها ، کاهش متابولیسم و بالاخره کاهش کیفیت حیات شود.

نقل و انتقال سالمندان فاقد حرکت

جهت حرکت دادن فرد از بستر و جا به جا کردن او ، مراقب احتیاج به آموزش و قدرت بدنی دارد. بدون آموزش فرد مراقب به اسانی در معرض اسیب عضلات و استخوان کمر قرار دارد. جهت حرکت کردن فرد از بستر و قرار دادن وی بر روی ویلچر ، مراقب به اموزش توسط پرستار حرفه ای نیاز دارد.

پیشگیری از زمین خوردن سالمندان

پیشگیری از زمین خوردن سالمندان

در یک مطالعه در کشور استرالیا مشاهده شد که حدود 18 درصد از مراجعه سالمندان به اورژانس بیمارستان ها به طور مستقیم ناشی از زمین خوردن بود و این نرخ در افراد سالمند تر و در زنان بیشتر بوده است . عوامل بسیاری در زمین خوردن و بروز آسیب دیدگی های ناشی از آن در سالمندان نقش دارند که به اختصار به آنها می پردازیم . 

 

عوامل بیولوژیک 

 

سن بالا ، جنسیت مونث ، بیماری های مزمن و یا شدید ، ناتوانی حرکتی و ضعف پاها ، ضعف ماهیچه ای و پوکی استخوان ، عدم انعطاف پذیری بدن ، ضعف در بینایی ، قابلیت حرکت ، تعادل و هماهنگی عصب و عضله ، اختلالات شناختی ، اختلالات خواب ، آرتروز ، دیابت و افت فشارخون همه و همه از عوامل بیولوژیکی محسوب می شوند که در زمین خوردن و بروز اسیب دیدگی های ناشی آن در سالمندان نقش دارند . 

 

عوامل رفتاری سالمندان 

 

  • اصرار بر انجام فعالیت هایی که خارج از توان جسمی افراد است برای مثال برف پارو کردن و یا فعالیت های سنگین باغبانی 
  • استفاده از برخی از دارو های خاص همانند داروهای آرام بخش و خواب آور ، اصولا مصرف بیش از 4 دارو شانس زمین خوردن را بیشتر می کند . 
  • مصرف دخانیات 
  • نوشیدن مشروبات الکلی 
  • استفاده از کفش و جوراب های نامناسب برای مثال کفش های پاشنه بلند و یا کفش با سطح تماس نا کافی 
  • تغذیه نامناسب 
  • عدم فعالیت بدنی کافی 

 

عوامل محیطی 

 

  • خطرات در خانه مانند فرش و موکت لغزان ، عدم روشنایی کافی در راه پله و راهرو ، وجود اشیا و لوازم اضافه روی زمین و در محل های رفت و آمد و سطوح لغزنده در دستشویی ، حمام و آشپزخانه برای ک
  • خطرات در محیط بیرون از خانه از قبیل پیاده روهای نامناسب ، ریشه بیرون زده گیاهان ، سطوح لغزنده ، عدم روشنایی کافی و عدم وجود دستگیره در راه پله ها و مسیر های رفت و آمد 

در کنار این عوامل به درامد ناکافی ، میزان پایین تحصیلات و آموزش ، زندگی در محیط های ناسالم ، عدم وجود ارتباطات اجتماعی و تنها زندگی کردن و ترس از زمین خوردن را می بایست در زمره عواملی اورد که موجب زمین خوردن و بروز صدمه های ناشی از ان در دوران سالمندی می شود . 

 

زمین خوردن سالمندان در بسیاری از موارد منجر به معلولیت های طولانی مدت ، افت جدی عملکرد ، درد های مزمن ، نیاز به نگهداری از سالمندان در خانه های سالمندان و یا حتی مرگ می شود . همچنین پس از زمین خوردن ممکن است سندروم نگرانی از زمین خوردن مجدد در فرد سالمند به وجود بیاید که منجر می شود که فرد میزان حرکات خود را محدود کند ، اعتماد به نفس کافی در راه رفتن نداشته باشد و یا دچار افسردگی و احساس نداشتن کمک و یار و همراه و یا دور افتادگی اجتماعی شود که این عوامل خود می تواند شانس زمین خوردن در سالمندان را بیشتر کند . 

جهت پیشگیری از زمین خوردن سالمندان که مشکلات متعددی را برای انان به همراه دارد ، می بایست عوامل زمین خوردن را تا حد زیادی حذف نمود . استفاده از انواع دستگیره های کمکی سالمندی ، کفپوش و نوار های ضد لغزش برای حمام و سرویس بهداشتی و همچنین استفاده از واکر و عصا را می توان پیشنهاد داد . در اینجا به چگونگی مقابله با این عوامل خطر زا می پردازیم .

 

  • عدم تعادل : انجام تمرین های ورزشی جهت ارتقای تعادل وی ادر صورت لزوم استفاده ازعصا و واکر برای مشاهده و خرید انواع  عصا و یا واکر  کلیک کنید .
  • ناتوانی حرکتی : انجام تمرین های ورزشی برای تعادل و عملکرد مناسب . یا در صورت لزوم استفاده از عصا همچنین کاهش خطرات در محیط خانه با استفاده از دستگیره های کمکی سالمندی و استفاده از کفپوش های ضد لغزش 
  • اختلال بینایی : درمان بیماری های چشمی و به خصوص آب مروارید ، مراجعه به چشم پزشک برای در اختیار داشتن عینک طبی مناسب 
  • کاهش استقامت ماهیچه ای : انجام تمرین های ورزشی استقامتی ، تغذیه مناسب و مقوی 
  • سرعت پایین عملکرد ماهیچه ای : انجام تمرین های ورزشی برای ارتقای سرعت عملکرد ماهیچه ها 
  • عدم فعالیت فیزیکی : شرکت در برنامه های ارتقای سلامتی با تمرکز بر روی فعالیت فیزیکی  رفع موانع شرکت در فعالیت های بدنی 
  • تغذیه نامناسب/ از دست رفتن بیش از حد وزن  : مراجعه به متخصص تغذیه ، شرکت در دوره های آموزشی در مورد تغذیه ، بهبود الگوی تغذیه و در صورت نیاز استفاده از مکمل های غذایی ، انجام تمرین های ورزشی جهت حفظ جرم و استقامت ماهیچه ای
  • خطرات در خانه :ارزیابی میزان خطرات در خانه ، تمرین های ورزشی جهت راه رفتن مطمئن تر ، رفع مشکلات بینایی
  • افتادن شخص سالمند از روی تخت در هنگام خواب : استفاده از حفاظ تخت خواب 
  • مشکلات پا و اندام حرکتی : مراجعه به پزشک متخصص 
  • استفاده از پوشش نا مناسب پا : استفاده از کفش های مناسب برای داخل و بیرون از محیط خانه 
  • استفاده از عصای نامناسب : یادگیری طرز صحیح استفاده از عصا ، مشاوره با پزشک در مورد بهترین و مناسب ترین نوع عصا ، انجام تمرین های ورزشی برای راه رفتن مطمئن تر 
  • مشکلات پزشکی : انجام درمان های مناسب ،مرور داروهای مصرفی با پزشک متخصص ، انجام ارزیابی های کامل پزشکی جهت یافتن بیماری های احتمال 
  • انزوای اجتماعی : شرکت در فعالیت های اجتماعی برای کاستن از انزوا و تنهایی 
  • ترس از زمین خورن در دوران سالمندی : شرکت در دوره های درمانی جهت تغییر در رفتار و نگرش نسبت به موضوع 
  • انجام فعالیت های پر خطر همانند مصرف سیگار و یا نوشیدن الکل : شرکت در دوره های آموزشی ، اصلاح رفتار ، جهت ترک و درمان ، شرکت در دوره های ارتقای سلامتی 

 


  • دستگیره کمکی سالمندان
  • پیشگیری از زمین خوردن سالمندان
  • چگونه از افتادن سالمدان جلوگیری کنیم
  • کفپوش ضد لغزش حمام و توالت
  • جلوگیری از زمین خوردن سالمندان
نظرات کاربران
ارسال نظر