فروشگاه شعبه پاسداران 09124946733
مقالات

مناسب سازی سرویس بهداشتی و توالت منزل برای سالمندان

سرویس بهداشتی منازل یک از مهمترین بخش های خانه می باشدکه به دلیل استفاده از مواد سخت و برنده مانند آینه ، شیر الات و کاشی و سرامیک در آن ، از اهمیت ویژه ای در بحث ایمن سازی منازل جهت استفاده سالمندان ، بیماران و معلولین برخوردار می باشد. افتادن و سر خوردن سالمند در سرویس بهداشتی به دلیل وجود این مواد ، باعث اسیب های جدی به سالمندان خواهد شد . در این مقاله به نحوه ایمن سازی و وسایل مرد نیاز جهت مناسب سازی محیط سرویس بهداشتی و توالت منازل پرداخته می شود.

استفاده از دستگیره های کمکی سالمند برای حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط

با استفاده از دستگیره های کمکی سالمند در توالت ، شخص معلول ، بیمار و یا سالمند می تواند با کمک آنها ، به آسانی و با حفظ تعادل کامل و بدون ترس از خطر سقوط و افتادن بر روی توالت فرنگی و یا صندلی توالت فرنگی بنشیند و پس از اتمام کار از روی توالت فرنگی بلند شود . دستگیره های کمکی سالمند معمولا به دیوار کنار توالت نصب می شوند

با ناتوانی جنسی چه کنم ؟ راهنمای ساده و بی پرده برای آقایان

سوالات رایج آقایان در مورد پروتز الت کلوپلاست

فن آوری های نوین در حوزه سالمندان

با افزایش جمعیت سالمندان در جوامع و مواجه با پدیده سالمندی جامعه ، کشور های توسعه یافته به این نتیجه رسیده اند تا با به کارگیری فن آوری های نوین در حوزه سالمندان شرایط لازم در راستای افزایش استقلال سالمندان و فعال کردن آنها در اجتماع را به وجود آورند.

به چه دلایلی می بایست از سالمند در منزل نگهداری کنیم ؟

هزینه های بالای نگهداری سالمندان در بیمارستان ها و مراکز نگهداری از سالمندان و نقش مخرب روحی که این مراکز در سلامت روحی و روانی شخص سالمند ایفا می کنند بسیاری از خانواده ها را به این نتیجه رسانده که از سالمند خانواده خود در محیط منزل پذیرایی کنند.

چگونه سالمندان بیمار را از رختخواب بیرون آوریم ؟

نگهداری سالمندان در محیط خانه نیازمند آموزش صحیح مراقبت از سالمند درمنزل توسط شخصی که وظیفه نگهداری از سالمند بیمار را بر عهده گرفته است ؛ می باشد . شما با آموزش صحیح این فنون در کنار استفاده از وسایل کمکی و توانبخشی در حوزه نگهداری سالمندان در منزل خواهید توانست محیطی ایمن برای سالمندان و مراقب در محیط خانه فراهم آورید و از فشار ها و آسیب های جسمی و روانی که سلامت شما به عنوان مراقب و همچنین شخص سالمند را مورد تهدید قرار می دهد جلوگیری کنید. همچنین در نظر داشته باشید که نگهداری سالمندان در مراک

نقش فعالیت های مذهبی در دستیابی افراد به سالمندی سالم

با بالارفتن سطح سلامت جامعه و به طبع آن طول عمر بیشتر افراد ، بافت جمعیتی جوامع با افزایش سن رو به رو شده است . با افزایش جمعیت سالمندان ،یکی از مهمترین اهداف در این جوامع، فراهم کردن شرایطی می باشد تا افراد آن جامعه ، به هنگام رسیدن به سن سالمندی از سلامتی لازم برخوردار بوده و در اصطلاح سالمندی فعال ، موفق ، پویا و سالم باشند.

استفاده از تکنولوژی در جهت بهبود کیفیت زندگی سالمندان

استفاده از تکنولوژی در نگهداری و مراقبت از سالمندان در منزل و کنترل و ارزیابی سطح سلامتی آنها می تواند نقش به سزایی ایفا کند . تا بتوان از این افراد در داخل منزل و بدون نیاز به مراکز درمانی و مراقبتی ، نگهداری به عمل آورد . تکنولوژی های روز دنیا بالاخص اینترنت اشیائ می تواند در این زمینه بسیار حائز اهمیت باشد .

مناسب سازی محیط خانه جهت زندگانی ایمن سالمند تنها

بعضی از سالمندان مایلند که مستقل و بدون وابستگی به دیگران زندگی کنند. این تصمیم ، فرد سالمند و مراقب را دچار چالش های جدیدی می نماید . عواملی مانند تغییرات جسمانی ، روحی ، ایمنی محیط زیست ، مسائل پزشکی ، مسلئل اقتصادی و سایر معضلات می توانند این تصمیم زندگی تنها سالمند را تحت تاثیر قرار دهند. این فاکتورها توانایی فرد سالمند را تحت الشعاع قرار می دهد و اطرافیان را دچار سردرگمی می کند وو سوال مهمی را به وجود می آورد که آیا این فرد قادر است به تنهایی با فاکتورهای ذکر شده مقابله کند ؟ از آنجا که تصم

پیشگیری از افتادن سالمندان در منزل

برای پیشگیری از افتادن شخص که می تواند سبب آسیب های غیر قابل جبرانی مانند شکستن لگن خاصره و یا استخوان های دیگر شود، فرد مراقب می بایستی از هر وسیله استفاده کند.ترس از افتادن باعث کاهش تحرک و یا حتی بی تحرکی در فرد می شود. عدم تحرک خود می تواند خطر افتادن را افزایش دهد و هم چنین منجر به مسائل جدی سلامتی ، مانند ترومبوز سیاهرگ های عمقی ( تشکیل لخته خون مخصوصا در پاها ) کاهش عملکرد کلیه ها ، کاهش متابولیسم و بالاخره کاهش کیفیت حیات شود.

نقل و انتقال سالمندان فاقد حرکت

جهت حرکت دادن فرد از بستر و جا به جا کردن او ، مراقب احتیاج به آموزش و قدرت بدنی دارد. بدون آموزش فرد مراقب به اسانی در معرض اسیب عضلات و استخوان کمر قرار دارد. جهت حرکت کردن فرد از بستر و قرار دادن وی بر روی ویلچر ، مراقب به اموزش توسط پرستار حرفه ای نیاز دارد.

چه کاری انجام دهم تا مراقب حمایتی خوبی از سالمند باشم ؟

چه کاری انجام دهم تا مراقب حمایتی خوبی از سالمند باشم ؟

1. اجازه دهید سالمند در توسعه و اجرای برنامه های مراقبتی دخالت کند. چالش انگیز ترین مشکلات سالمندان ، مشکلات روانی و جسمی آنان است .

 

این مشکلات مانع مشارکت آنها در برنامه های مراقبتی شما شده و رفع آن از مهمترین وظایف کاری محسوب می شود. . با این حال ، مشارکت آن ها ضروری است . هنگامی که سالمندان مشارکت داشته باشند ، احساس احترام و احتمالا عزم بیشتری برای همکاری در طرح نگهداری از سالمند خواهند داشت . برای قانع کردن سالمند به شرکت در برنامه ها ، باید بدانید که چه می گوئید و چگونه آن را بیان می کنید .

 

در زمان صحبت کردن با سالمند نکته های زیر را رعایت کنید :

 

  • سالمند صورت شما را ببیند.
  • به وضوح و به ارامی صحبت کنید .
  • در نزدیکی شخص سالمند بنشینید تا تماس مستقیم چشمی داشته باشید .
  • به طرف جلو خم شوید با تکان دادن سر ، علاقه خود را نشان دهید .
  • از قطع یا قضاوت کردن سریع گفتار او اجتناب کنید .
  • به علائم خستگی یا تنش در او دقت کنید .

 

2 . در برقرار کردن ارتباط و توافق با سالمند واقع بین و انعطاف پذیر باشید.

 

اگر سالمند در درک حرف شما مشکل دارد ، باید توضیح ها و تصمیم را به زبان ساده برای او بیان کنید تا بتواند در برنامه ها فعالانه مشارکت کند. اگر سالمند به هر دلیلی با طرح مراقبتی پیشنهاد ی شما موافق نیست یا خوب همکاری نمی کند، پیشنهاد کنید به صورت آزمایشی یا در زمان محدودی این کار را انجام دهد . به یاد داشته باشید ، این تصمیم نهایی نیست ؛ بلکه فرصتی است برای سنجیدن روند اجرای کارها یا گرفتن موافقت سالمند برای داشتن مراقب .

 

3. نیاز های خود را به صورت شفاف و واضح با شخص سالمند بیان کنید .

 

گاهی ضروری است از سالمند بخواهید تا کاری را انجام دهد که وظایف مراقبتی شما را راحت تر می کند یا باعث می شود بتوانید بیشتر به مسئولیت مراقبتی خود برسید. به خاطر داشته باشید که ممکن است تمام تصمیم گیری های باعث خوشحالی همه اعضای خانواده نشود. گاه شما مجبور می شوید با دیگران سازش کنید یا از سالمند بخواهید که او نیز در برخی مواقع با دیگران سازش کند . مثلا من مشکلات خود را با مادر سالمندم مطرح می کنم . مادر مجبور است هم مشکلات مرا درک کند و هم با مشکلاتی کنار بیاید که خودش با آن رو به رو است . بنابراین از نظر تقسیم کار ، کمک گرفتن از سایر اعضای خانواده با حتی گرفتن مراقب کمکی موقت و نمونه های بسیار دیگر به توافق نهایی می رسیم . بدین طریق من می توانم به اندازه کافی استراحت کنم و به کار های شخصی خودم سامان دهم  و همچنین می توانم وظیفه مراقبتی خود را بدون خستگی و استرس و افسردگی انجام دهم . در این رابطه ، می توانید از نظرهای مددکاران و مشاوران مرکز سالمندان منطقه خود سود ببرید .

 

4 چالش های به وجود آمده بین خود و شخص سالمند را به دقت رفع کنید .

 

از خودتان سوال کنید در حال حاضر و در اینجا واقعا چه چیزی مهم است . شما می توانید مسائل و تضاد های جزئی را مد نظر قرار ندهید و از آنها بگذرید و انرژی خود را برای مسائلی ذخیره کنید که ارزشمند و تاثیر گذار است و البته برای کسی که از او مراقبت می کنید .

 

 5 . اجازه دهید تا آنجا که ممکن است ، سالمند تحت مراقبت شما در تصمیم گیری ها مشارکت داشته باشد .

 

اگر سالمند از نتیجه و پیامد تصمیم خود آگاهی دارد غ شما باید به او حق بدهید و این تصمیم را بپذیرید . اگر شما درباره مسائل بهداشتی و ایمنی حساس هستید ، پیشنهاد کنید فقط گزینه های امن را انتخاب کند. برای مثال راه های مختلفی را به مادر سالمند خود پیشنهاد کنید و اجازه دهید انتخاب نهایی را خود او انجام دهد.

 

همکاری با متخصصان سلامت در زمینه نگهداری از سالمندان

 

زمانی که به دریافت اطلاعات یا کمک از پزشک یا دیگر متخصصان سلامت نیاز دارید ، راهکاری های زیر را مد نظر قرار دهید :

 

  • اطلاعاتی را که نیاز دارید ، به صراحت مطرح کنید . دراسرع وقت فهرستی تهیه کنید از سئوالات و دل نگرانی ها و مشکلاتی را که با آن موجه هستسد . سپس آن ها را با افراد متخصص مطرح کنید .
  • دقت کنید زمانی که با متخصصان سلامت تماس می گیرید ، تمام اطلاعات ضروری را آماده کنید. زمانی که می خواهید با متخصصی تماس بگیرید ، فکر کنید که به چه اطلاعات پزشکی نیازمند هستید و آن ها را آماده کنید . این کار به شما کمک می کند که اطلاعاتی را که می خواهید ، به سرعت دریافت کنید.
  • درباره گرفتن اطلاعات و کمک راسخ و بی تعارف باشید . هدف متخصصان سلامت کمک به شما است تا بتوانید مراقبی خوب باشید. درخواست های خود را با اعتماد به نفس بگویید تا اطلاعات را دریافت کنید. شجاع باشید و زمانی که مطلبی را درک نمی کنید ، بپرسید.

شما می توانید مشکلات را با آرامش و به شیوه های صحیح با پزشک خود مطرح کنید و پاسخ مناسب را دریافت کنید . توصیه می شود آرامش خود را حفظ کنید . حفظ آرامش و رفتار منطقی با مشکلات بهترین راه برای کسب اطلاعات است . مراقبت از خود را فراموش نکنید . این گونه به نظر می رسد که مسئولیت اولیه شما مراقبت از فرد سالمند محبوب تان است . اما واقعا این گونه نیست . یاد بگیرید که وظایف خود را برنامه ریزی کنید . فرصتی را برای توجه کردن به سلامت خود اختصاص دهید . درنهایت این امر سبب می شود که به فرد سالمند تحت مراقبت خود بهتر رسیدگی کنید.

 

 

 


  • نگهداری از سالمندان در منزل
  • چگونه از سالمند در خانه مراقبت کنیم
  • مراقبت های حمایتی ازسالمندان در خانه
  • وسایل مورد نیاز برای نگهداری سالمندان در منزل
  • نکات آموزشی مراقبت از سالمندان
  • چگونه مراقب خوبی برای سالمندان باشیم
نظرات کاربران
ارسال نظر