چگونه فشار را از روی پوست بیمار در جهت جلوگیری از زخم بستر در صندلی چرخدار کم کنیم ؟
تغییرات وزن
تغییرات وزن از ضروریترین تکنیک ها جهت پیشگیری از فشار بر روی پوست و عضلات ساکروم و هر یک از مفاصل لگن می باشد و از میزان تحمل پوست در همه اوقات باشید.
استفاده از تشکچه های مخصوص صندلی چرخدار
استفاده از تشکچه برای صندلی چرخدار ضروری است زیرا تشکچه ها کاهش فشار را فراهم می کند و با توزیع وزن در پیشگیری از زخم های فشاری کمک می کند. استفاده از تشکچه ها توسط فیزیوتراپیست توصیه می شود. اگر در تشکچه ها از هوا استفاده می شود بررسی کنید که آن به طور صحیح پر شده باشد . بررسی که تشکچه مورد استفاده برای صندلی چرخدار مناسب است و وضعیت آن خوب است و اگر استحکام خود را از دست داد سریعا آن را جایگزین کنید و فقط از کیفیت خوب استفاده کنید. پلی یورتن به تراکم 1/2 و فشردگی 30 تا 35 توصیه می شود.
تشکچه های بر روی ویلچر دارای انواع مختلفی هستند . تشکچه بادی از دو لایه لاتکس زیرین و رویی تشکیل شده که در سطح خود حبابچه هایی مملو از هوای متراکم قابل تنظیم توسط شیر هوا دارد و هنگام استفاده از آن ، وزن فرد در سطح نشیمنگاه به صورت یکسان تقسیم می گردد.
تشکچه های مخصوص نشیمن
این تشکچه ها از جنس فوم هوشمند جهت استفاده افراد با وزن های مختلف تهیه شده و قابلیت تغییر ارتفاع و شکل پذیری بر اساس میزان فشار وارده در سطح نشیمنگاه را دارد.
مراقبت از پوست ، هنگام استفاده از وسایل کمک حرکتی :
هر وسیله ای که مورد استفاده قرار می گیرد. به صورت بالقوه می تواند سبب بروز مشکلات پوستی شود. اگر فرد در طول روز یا شب از وسایل کمکی اعضائ بدن از قبیل اسپلینت ، بریس و ...استفاده می کند بایستی :
- به طور دائم و منظم پوست خود را بررسی نماید و نصب و کاربرد صحیح آن را مرتبا مد نظر قرار دهد.
- مطمئن شوید که تسمه های اتصال محکم ولی نه خیلی سفت بسته شوند.
- به خصوص مناطقی را که بر روی برجستگی های استخوانی بدن قرار داشته و دچار قرمزی شده اند را مورد توجه قرار دهید.
- هر گونه مشکلی را که همراه با تعریق بیش از حد بوده و امکان آسیب پوستی یا عوارض دیگر را فراهم آورد باید به پزشک و یا پرستار خود گزارش و نسبت به حذف آنها اقدام نمایید .
- باید دقت داشته باشید که اگر برخی از عضلات دست دچار تحلیل شوند ، اسپلنت مورد استفاده ممکن است در آن محل دچار لقی شود و منجر به سایش پوست گردد. در این موارد لازم است با مشورت متخصصین امر در انتخاب اسپلنت تجدید نظر گردد.
- در صورت بروز مشکلات از جمله درد ، قرمزی ،تاول ، افزایش آماس یا چنانچه هر کدام از این عوارض برطرف نشد ، باید با متخصصین مربوطه مشاوره شود.