فن آوری های نوین در حوزه سالمندان
بالا رفتن امید به زندگی یکی از دستاوردهای توسعه کشور ها است که با تکیه بر تغییر و تحولات اقتصادی و اجتماعی ، بهبود وضعیت سلامت و پیشرفت های پزشکی حاصل شده است . اگر این روند با کاهش باروری نیز همراه شود ، ما با پدیده ای رو به رو خواهیم شد که به آن سالمندی جامعه می گویند. این مسیری است که بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه طی کرده اند و کشور ایران نیز از آن مستثنی نخواهد بود . در کنار این تغییرات جمعیتی ما با تغییر در الگوهای فرهنگی و اجتماعی نیز رو به رو هستیم . در گذشته به دلیل بزرگ تر بودن خانوارها ، حمایت و نگهداری از سالمندان به عنوان مسئولیتی برای خانواده تعریف شده بود اما امروزه با کاهش بعد خانوار الگوی مراقبت از سالمندان نیز تغییر کرده است و نیاز به خدمات مراقبت از سالمندان و برنامه های خود مراقبتی آن ها افزایش یافته است . این موارد نشان می دهد جامعه سالمند با نیاز هایی رو به روست که اگر به آن پاسخ مناسب داده نشود می تواند در آینده هم سالمندان و هم جوانان را متاثر کند. ارائه خدمات و تکنولوژی ها ی نوین که هدف آنها افزایش استقلال سالمندان و فعال کردن آنها در اجتماع است از جماه راهکارهایی است که در کشور های توسعه یافته برای کاهش مشکلات ناشی از سالمند شدن جامعه ارائه شده است . مروری بر برخی از دستاوردهای این حوزه می تواند ایده خوبی برای ایجاد این مشاغل در کشور ما و کاهش مشکلات جامعه سالمندان در حال حاضر و در سال های پیشرو باشد .
عکس هایی برای بازگرداندن حافظه
از جمله محصولاتی که با هدف کمک به سالمندان ، به طور خاص برای سالمندانی که با بیماری آلزایمر دست به گریبان هستند ، ساخته شده است ، دوربین های Vicon Revue است . این دوربین های کوچک به گونه ای طراحی شده اندکه فرد می تواند آنها را به گردن ببندد و همواره به همراه خود داشته باشد . این دوربین در هر دقیقه 2 تا 3 عکس را ثبت می کند و در صورتی که بیمار در سطح شهر مسیر خود را فراموش کندمی تواند آن را از طریق عکس هایی که گرفته شده بازیابی کند. دستبندهای VEGA محصول دیگری است که برای افراد مبتلا به بیماری آلزایمر یا سایر اختلالات شناختی ساخته شده است . این دستبنده ا به گونه ای ساخته شده است که اگر فرد بیمار از منطقه امن خود خارج شود ، به طور خودکار هشدار می دهد. به علاوه این سیستم مشخص می کند که فرد سالمند در خانه است یا خیر . این فناوری کمک می کند تا سالمندان استقلال بیشتری داشته باشند و وابستگی آنهابه افراد خانواده کاهش یابد.
پیشگیری بهتر از درمان
دانشمندان دانشگاه میسوری موفق به ساخت یک سیستم حسگر شدند که تغییرات در سرعت راه رفتن و طول گام های سالمندان را اندازگیری کرده و با پیش بینی احتمال افتادن افراد مسن ، از وقوع آن جلوگیری می کند. این دستگاه ها به گونه است که فرد می تواند آن را بپوشد یا اینکه می تواند در جایی از خانه نصب شود و حرکات فرد را کنترل و محاسبه کند . این حسگر می تواند با بررسی داده های به دست آمده از تغییر در نوع راه رفتن و اندازه گام ها تا 3 هفته پیش از وقوع این اتفاق آن را پیش بینی کند . این حسگر همچنین به کارکنان مراقبت های بهداشتی قبل از وقوع حادثه هشدار می دهد و می تواند پیش از بروز یک آسیب از وقوع آن جلوگیری کند.