لوگو
خانه/وبلاگ/لوازم مراقبتی از سالمند /روش جای گذاری سند فولی

روش جای گذاری سند فولی در اقایان

لوازم مراقبتی از سالمند روش جای گذاری سند فولی در اقایان
۲۷ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : 4 دقیقه

با وجود اینکه برخی از افراد اعم از سالمندان و معلولان مبتلا به ضایعه نخاعی به سمت استفاده از سوند متناوب و ادرار کردن رفلکسی می روند ، برخی دیگر ممکن است این پیشرفت را نداشته باشند و بنابراین از سوند فولی برای کنترل مثانه استفاده کنند . اگر ادرار کردن به طور خود به خود رخ ندهد یا حجم ادرار باقی مانده در مثانه زیاد باشد و یا هر دوی این مسائل وجود داشته باشد ، از سوند فولی برای تخلیه ادرار استفاده می شود . برخی افراد ، حتی با مصرف دارو هم قادر به کنترل نشت ادرار در فواصل بین سوند گذاری نیستند . عوارض پزشکی که نوشیدن حجم بالایی از مایع را الزامی می کنند ، مانند عفونت های مکرر دستگاه ادراری ، سنگ های مثانه یا کلیه ، پنومونی یا سینه پهلو ، آسیب و شکنندگی پوست یا تب بالا از سایر علل نیاز به استفاده از سوند فولی هستند . بعضی از اوقات ، در افراد با دیس رفلکسی خودکار کنترل نشده ممکن است سوند فولی لازم باشد .

 

در بیمارستان ، برای جای گذاری سوند و نگه داشتن سوند فولی در مثانه و وصل آن به کیسه ادرار از روش های استریل استفاده می شود تا سیستمی بسته شکل بگیرد . این کار از ابتلای فرد از عفونت های بیمارستانی پیشگیری می کند . فرد باید وقتی که از بیمارستان ترخیص می شود و به خانه می رود ف این روش ها را برای پیشگیری از عفونت یاد بگیرد . از دیگر دلایل استفاده از سوند فولی در دفع ادرار ، عدم توانایی فرد در سوند گذاری برای خودش یا در دسترس نبودن افرادی است که این کار را برای وی انجام دهند . اگر فرد سالمند و یا معلول در این موارد دچار مشکل باشد ، بر استقلال وی در احتماع تاثیر منفی می گذارد و بنابر این ، بهترین برای به حداکثر رساندن استقلال وی ، استفاده از سوند فولی است . استفاده طولانی مئت از سوند فولی ، ممکن است برخی مشکلات بالقوه را ایجاد کند . سوند های فولی احتمال ایجاد عفونت های مجرای ادراری و سنگ های دستگاه ادراری را افزایش می دهند و ممکن است شانس ابتلا به سرطان مثانه را نیز افزایش دهند .

 

روش سوند گذاری متناوب در آقایان

 

تجهیزاتی که برای تخلیه ادرار از مثانه در زمان های معیین لازم است

 

  • یک سینی استریل و بسته بندی شده سونداز یا یک سینی صاف سونداژ . سینی سونداز باید شامل موارد زیر باشد : یک سوند لاستیکی یا پلاستیکی تمیز ، گلوله های پنبه یا سوآپ ، ماده ضدعفونی کننده برای پاک کردن و دستکش های استریل ، ماده لیز و لغزنده کننده لوبریکانت محلول در آب اگر قبلا سوند به این ماده آغشته نشده باشد .
  • وسایلی که با آن دست ها شسته شود مانند لیف حمام ، حوله بچه و غیره
  • وسیله جمع کننده خارجی ، اگر شخص از آن استفاده می کند .

 

دستورالعمل روش گذاشتن سوند فولی در مردان

 

  • دست خود را بشویید
  • سینی سونداژ را باز کنید
  • پارچه استریل را باز کنید و لبه های ان را بگیرید و بین دو پای خود قرار دهید.
  • دستکش های استریل را بپوشید و دست های خود را بعد از پوشیدن دستکش ها به وسایل غیر استریل نزنید .
  • دومین پارچه را بردارید که در آن یک سوراخ وجود دارد و آن را بر روی آلت تناسلی قرار دهید . این پارچه باید نواحی زیر شکم و بین دو ران پا رابپوشاند .
  • سوند فولی را به ماده لیز کننده آغشته کنید و در سینی استریل بگذارید . برای سوند هایی که در داخل بسته کامل سونداژ قرار ندارند ، 10 تا 12/5  سانتی متر از سر سوند به سمت پائین به ماده لیز کننده آغشته کنید .
  • گلوله های پنبه ای را به محلول بتادین آغشته کنید . این عمل از ایجاد عفونت جلوگیری می کند . تمامی محتویات داخل بسته را بر روی گلوله های پنبه ای بریزید .
  • آلت تنا سلی خود رابا دست بگیرید . اگر بیمار راست دست می باشد آلت خود رابا دست چپ نگه دارد و اگر چپ دست می باشد ، آلت خود را بادست راست نگه دارد .
  • با استفاده از گلوله های پنبه ای که با پنس نگه داشته شده اند یا سواب آماده شده سر الت را تمیز کنید . این کار را از نوک الت به سمت پائین انجام دهید و در هر بار حرکت از یک گلوله پنبه ای استفاده کنید . این عمل را حداقل سه بار تکرار کنید . یعنی سه بار با سه گلوله پنبه ای از نوک الت به سمت پائین را تمیز کنید .
  • بعد از کشیدن پنبه از بالا به پائین بر روی آلت ، آن را بر خلاف جهت حرکت قبلی و به سمت بالا نکشید و آن را بر روی لفاف بیرونی بیاندازید و از بسته بردارید .
  • وقتی دست بیمار برای یکبار آلت را لمس می کند ، آن دست ، کثیف تلقی می شود ف بیمار باید از لمس محتویات استریل سینی سونداژ و نوک الت که تمیز شده توسط دست آلوده خودداری کند .
  • آلت را حدود 60  درجه نسبت به ران ها بالا بیاورید .
  • با دست های دستکش پوشیده ف سوند استریل آغشته به ماده لغزنده کننده را بر دارید و آن را به آرامی در داخل آلت تناسلی قرار دهید . سوند را به داخل فرو برید تا زمانی که 10 تا  12/5 سانتی متر آن باقی بماند . ادرار بیمار باید شروع به جریان یافتن نماید . حالا سوند را 2/5  سانتی متر دیگر به داخل فرو ببرید .
  • در بعضی از مواقع ممکن است با عمل سوند گذاری دچار انقباض عضلات و یا اسپاسم شوید . برای چند لحظه صب کنید و سپس دوباره ادامه دهید . اگر دوباره در برابر ورود سوند مقاومت مشاهده کردید به سوند فولی فشار وارد نکنید . در این صورت به پرستار و یا پزشک اطلاع دهید . اجازه دهید ادرار از مثانه تخلیه شود .
  • سوند را با کشیدن آن به آرامی به سمت عقب خارج کنید . ادرار را اندازگیری کنید .
  • وسیله جمع کننده خارجی را اگر امکان دارد دوباره به کار ببرید .
  • دست ها رابشوئید . ممکن است ملاحظات خاصی برای سوند گذاری در خانه وجود داشته باشد . لطفا مطمئن شوید چگونه مراحل خارج ساختن یا گذاشتن سوند فولی را برای مردان آموخته و فهمیده اید . پرستار به بیمار کمک خواهد که برنامه ای برای این کار داشته باشد .

 

 

مقالات مرتبط

مشاهده همه
عوامل موثر بر کاهش میل جنسی و ناتوانی جنسی در سالمندان
لوازم مراقبتی از سالمند

عوامل موثر بر کاهش میل جنسی و ناتوانی جنسی در سالمندان

۱۱ دی ۱۴۰۳

تفاوت عملکرد جنسی افراد در میانسالی و سالمندی
لوازم مراقبتی از سالمند

تفاوت عملکرد جنسی افراد در میانسالی و سالمندی

۱۱ دی ۱۴۰۳

بررسی عملکرد جنسی سالمندان از جنبه فیزیولوژی
لوازم مراقبتی از سالمند

بررسی عملکرد جنسی سالمندان از جنبه فیزیولوژی

۱۱ دی ۱۴۰۳

تعریف و تغییرات توانایی جنسی در چارچوب سن
لوازم مراقبتی از سالمند

تعریف و تغییرات توانایی جنسی در چارچوب سن

۱۱ دی ۱۴۰۳

میزان طبیعی فعالیت جنسی در سالمندان
لوازم مراقبتی از سالمند

میزان طبیعی فعالیت جنسی در سالمندان

۱۱ دی ۱۴۰۳

پیری و عملکرد جنسی در سالمندان
لوازم مراقبتی از سالمند

پیری و عملکرد جنسی در سالمندان

۱۱ دی ۱۴۰۳

هر آنچه در مورد عمل تعویض زانو باید بدانیم
لوازم مراقبتی از سالمند

هر آنچه در مورد عمل تعویض زانو باید بدانیم

۲۷ دی ۱۴۰۲

مناسب سازی سرویس بهداشتی برای معلولین و سالمندان
لوازم مراقبتی از سالمند

مناسب سازی سرویس بهداشتی برای معلولین و سالمندان

۲۷ دی ۱۴۰۲

زمان کاری

شنبه تا پنجشنبه 10:30 تا 20:00 روزهای تعطیل جهت خرید حضوری با شماره 09124946733 تماس بگیرید.

دنبال چیزی میگردید؟جستجو کنید


style=

تهران: پاسداران گلستان پنجم میدان هروی خیابان وفامنش نبش کوچه سالمندان مرکز خرید پانیذ سنتر طبقه همکف واحد 3

09105920204 -02126375186

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به این فروشگاه می باشد.

ساخته شده توسطsepehrccفروشگاه ساز سپهر

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به این فروشگاه می باشد.

ساخته شده توسطsepehrccفروشگاه ساز سپهر