آموزش بیرون آوردن سالمند بیمار از رختخواب
یکی از چالش برانگیز ترین مشکلاتی که می تواند سلامتی سالمندان را مورد تهدید جدی قرار دهد محدود شدن آنان به رختخواب و بستر بیماری می باشد. عدم فعالیت های جسمی و بی حرکتی به مدت طولانی ، سریعا می تواند منتج به زوال جسمی شخص سالمند گردد. ضعیف شدن ماهیچه ها و عضلات ،سفت شدن مفاصل ، ایجاد زخم های بستر یا زخم های فشاری ، یبوست مسائل توام با کنترل مثانه و دفع می تواند گسترش پیدا کند . افراد سالمند بستری در تخت خواب در معرض خطر ترومبو و ایجاد لخته خون در رگ ها و حرکت آن به طرف قلب و یا مغز ودر نتیجه گرفتگی عروق و بروز سکته های قلبی و یا مغزی قرار دارند . عفونت ها ی تنفسی همانند ذات الریه ، اغتشاشات فکری ، افسردگی و سو هاضمه نیز از دیگر مشکلاتی است که می تواند فرد را با مشکلاتی مواجه کند. وظیفه مراقب بیمار و یا سالمند در این گونه موارد و در راستای پیشگیری از به وجود آمدن این مشکلات این است که به هر طریق ممکن ، با تشویق و ترغیب ، خنده و محبت ، باید بیمار را از رختخواب جدا سازد و او را فعال نگه دارد.
در این مقاله نحوه صحیح بیرون آمدن سالمند بیمار را از رختخواب به شما مراقب محترم آموزش می دهیم . یاد گیری این اصول در کنار رعایت آن می تواند به شما کمک کند تا از وارد آمدن فشار های اضافی به خود ویا شخص بیمار یا سالمندی که وظیفه مراقبت و نگهداری اورا در منزل بر عهده گرفته اید پیشگیری کنید .
معمولا سالمندانی که به مدت طولانی در بستر بیماری قرار دارند از نشستن و بر خاستن به دلیل احساس ضعف و سر گیجه امتناع می ورزند . وقتی برای اولین بار فرد بیمار مایل است که از تختخواب بلند شود ، به دلیل ترس از افتادن ناشی از سر گیجه لازم است که مراقب به ایشان اطمینان دهد که سالمند تحت حمایت صد در صد قرار دارد . شخص سالمند در ابتدا باید به آرامی بنشیند و چند دقیقه ای در حالت نشسته باقی بماند. بعد از اینکه فرد احساس ثبات کرد ، مستقیما در مقابل او بایستد . بازو های خود را در قسمت زیرین شانه های سالمند قرار دهید و سالمند را زیر بازو های خود بگیرد به صورتی که شخص سالمند بتواند به شما تکیه کند . آنگاه کمک کنید که به تدریج ، با نرمی و با دقت بر روی پاهای خود قرار گیرد ولی او را رها نکنید تا اطمینان حاصل کند که می تواند قدم بردارد . گام های اول و دوم را با او همراهی کنید و از او بخواهید تا از بازو های شما جهت حمایت خود استفاده کند و با تکیه دادن دست ها بر دیوار و یا هر شی محکم اقدام به حرکت نماید . استفاده از واکر و یا عصا می تواند در راه رفتن و حفظ تعادل و جلوگیری از افتادن سالمند مثمر ثمر باشد . اگر سالمند توانایی آن را دارد که به صورت مستقل از تخت پایین بیاید می توانید از نرده کنار تخت به عنوان وسیله ای که شخص سالمند بتواند با تکیه بر آن از تخت پایین بیاید استفاده کنید نرده تخت و یا محافظ تخت خواب سالمندان سازه ای فلزی ال شکل می باشد که بدون نیاز به نصب به تخت خواب های منازل ، در زیر تشک قرار می گیرد و مانع از افتادن سالمندان از روی تخت خواب می شود .همچنین شما می توانید با تجهیز سرویس بهداشتی ، راهرو و یا حمام منزل خود به وسیله دستگیره های کمکی سالمند محیطی ایده آل و ایمن برای زندگانی آسانتر سالمندان در محیط خانه ودر کنار دیگر اعضای خانواده فراهم کنید .